slider Κι όμως είναι η Ξάνθη Τελευταία Νέα

Το «Μονοπάτι Ζωής»…της Ξάνθης

Από τις Αλλιώτικες Προτάσεις

Θα αφήσετε την πολύβουη κίνηση της Ξάνθης και θα πάτε στην παλιά πόλη. Από τον «Κήπο» και το «Νησάκι» θα βγείτε στις τελευταίες γειτονιές και τα σοκάκια, δίπλα στο ποτάμι του Κόσυνθου. Μπαίνοντας στο «μονοπάτι Ζωής» θα βρείτε ησυχία και γαλήνη, έχοντας απέναντι τη συνοικία Σαμακώβ και την πλαγιά του βουνού. Θα φτάσετε στο υπαίθριο θέατρο του “Δικτύου Λόγου και Πράξης”, όπου θα δείτε τις καλλιτεχνικές κατασκευές του Θ. Μαυροδή που εξιστορούν την ερωτική ιστορία του ζευγαριού που συναντιόταν εδώ και κατέληξαν σε τραγικό τέλος, μένοντας στην ιστορία και την αιωνιότητα της Ξάνθης.

Θα περπατήστε στον βοτανικό κήπο με τα αρωματικά φυτά και θα φτάσετε στην “Σπηλιά του έρωτα” όπου ξεψύχησε σύμφωνα με τον θρύλο η Ξανθίππη. Θα διαβάσετε το υπέροχο ποίημα του Γ. Κωτούλα και θα νιώσετε τον ρομαντισμό της εποχής του καπνού, έχοντας αισθήματα θαυμασμού για την Ξάνθη του παρελθόντος. Ντυμένοι ζεστά και με σύμμαχο την ομορφιά του τοπίου, θα συνεχίστε για να βρείτε το ξωκλήσι των Αρχαγγέλων και Αγ. Γεωργίου και τον «πέτρινο σκαπανέα» που προσπαθεί να δώσει ζωή στο λίθινο αφιλόξενο περιβάλλον. Προσκυνήστε την εικόνα και δώστε υπόσχεση να ξανασμίξτε με την φύση και την ηρεμία της Ξάνθης. Αν θέλετε να συνεχίστε μπορείτε να τερματίστε στον μικρό καταρράκτη – φράγμα του Κόσυνθου ή να ανηφορίστε στην βυζαντινή Ξάνθεια και τα τείχη της.

Δεν θα χρειαστείτε περισσότερη από 1 ώρα για να τα κάνετε όλα και να επιστρέψετε στο κέντρο της πόλης, έτοιμοι για την υπόλοιπη μέρα.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΖΩΗς ΞΑΝΘΗ

GPS:

41.145742083153, 24.890410217849

Σχετικά Άρθρα