sliderΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Σε μέγιστο επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της χώρας/ Η οποιαδήποτε προσπάθεια παράνομης εισόδου, θα αναχαιτιστεί αποφασιστικά!

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν γίνει μάρτυρες μιας οργανωμένης προσπάθειας από τις τουρκικές αρχές διακίνησης ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση προς την Ευρώπη. Σκοπός της Τουρκίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας, μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ της 01 Μαρτίου 2020 είναι η άσκηση διπλωματικής πίεσης προς την Ευρώπη.

Η παρούσα κατάσταση, όπως ανέφερε, συνιστά ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Ειδικότερα, είπε: «Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής. Τα συγκεντρωμένα άτομα επιχειρούν διά της βίας να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά έχει καταστεί σαφές, με κάθε τρόπο ότι δεν επιτρέπεται καμία απολύτως διέλευση. Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις. Υπό τις συνθήκες αυτές, η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Τα συγκεντρωμένα άτομα χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία για την άσκηση διπλωματικής πίεσης. Η Ελλάδα ασκεί αταλάντευτα το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της».

Παράλληλα τις προηγούμενες ώρες, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με tweet ανέφερε ότι η Τουρκία προβαίνει σε μια οργανωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης με αποδέκτες τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη μία και τους ευρωπαίους πολίτες από την άλλη.

Οι τουρκικές αρχές ενημερώνουν ψευδώς τους πρώτους ότι θα μπορέσουν επιτέλους να μεταβούν οπουδήποτε στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και από την άλλη προσπαθούν να προκαλέσουν αίσθημα ανασφάλειας στην Ευρώπη καθώς 70.000 πρόσφυγες θα κατακλύσουν τα σύνορά της. Συγκεκριμένα, o Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «Mέχρι τις 9.55 (ώρα Τουρκίας) ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν για Ευρώπη μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358. «Ανοίξαμε τις πόρτες. Οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι να μείνουν στην Τουρκία ή να αποχωρήσουν».

Η κυβέρνηση μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ που συγκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής αποφάσισε την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα, τονίζοντας ότι όποιος επιχειρήσει να εισέλθει παράνομα στη χώρα θα επιστραφεί πίσω.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα εξής: «Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειάς μας έλαβε την απόφαση να αυξήσει στο ύψιστο τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά μας. Από αυτή τη στιγμή δεν θα δεχόμαστε κανένα νέο αίτημα ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διασφαλίσει την πλήρη στήριξη της Ευρώπης». Σημειώνεται ότι την προσεχή τρίτη ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Αυτή την ώρα τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχουν κληθεί να υπερασπιστούν τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα καταβάλλοντας με αυταπάρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια.

Πληροφορίες αναφέρουν, σε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι το προσωπικό  που έχει διαταχθεί να προστατεύσει τα σύνορα της χώρας έχει ακμαίο το ηθικό του και έχει λάβει τις κατάλληλες εντολές ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο, για να το πετύχει. Συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις αλλά και στελέχη και στρατιώτες των πιο επίλεκτων ειδικών μονάδων της χώρας συνδράμουν την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα 24/7 σε όλο το μήκος των ελληνικών συνόρων καθιστώντας τους μία ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εισόδου στη χώρα, ατόμων που στερούνται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων,  θα αναχαιτιστεί αποφασιστικά.

Σχετικά Άρθρα