slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Κυριακή στις 12 η παιδική καρναβαλική παρέλαση και συναυλία με τους «Άνω Κάτω»

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 12:00

Παιδική καρναβαλική παρέλαση

Έχει καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια ως το μεγαλύτερο παιδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα. Το πιο ξέφρενο χρωματιστό ποτάμι για μαθητές όλων των τάξεων. Νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, όλων. Αποτελεί την κορυφαία στιγμή όχι μόνο της Αποκριάς, αλλά και όλης της χρονιάς για παιδιά και γονείς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μουσική στη διαπασών θα δίνει το ρυθμό από τον djAndreasPapκαι οι γλυκύτατοι μικροί καρναβαλιστές θα έχουν τα πιο λαμπερά χαμόγελα. Η γιορτή συνεχίζεται μπροστά στην κεντρική σκηνή, ενώ κορυφαία στιγμή είναι η συναυλία που ακολουθεί αμέσως μετά. Ραντεβού στην αφετηρία, διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παιδική καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 15:30.

Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο κεντρικής πλατείας, ώρα 11:00

Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης, μουσικοθεατρικό παιχνίδι, «Ο κακός ο λύκος που έγινε καλός»

Το μουσικοθεατρικό παιχνίδι θα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιακής και βρεφικής ηλικίας, τα οποία δεν συμμετέχουν στην παρέλαση λόγω ηλικίας. Στο χώρο του υπαίθριου αμφιθέατρου (σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με συνοδεία γονέων) θα ενωθούν όλες οι κοκκινοσκουφίτσες, τα κατσικάκια και τα γουρουνάκια, για να δώσουν στο κακό λύκο ένα μάθημα… και … αφού βάλει μυαλό ο λύκος, και αποφασίσει να γίνει καλός θα παίξουν και να ξεφαντώσουν όλοι μαζί…

Με μουσική, πολλά παιχνίδια και χορό θα διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι, μέχρι να τερματίσουν οι μικροί καρναβαλιστές στη κεντρική πλατεία.

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 13:30

Συναυλία με τους «Άνω Κάτω»

Οι «Άνω Κάτω» είναι μια λαϊκή μπάντα με βάση την Θεσσαλονίκη και προορισμό όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. O Νίκος, ο Δημήτρης, ο Χάρης και ο Κωνσταντίνος αποτελούν το μουσικό σχήμα που αν και βρίσκεται λίγα χρόνια στην δισκογραφία, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα από την δουλειά του. Από το 2013 έως και σήμερα δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με τις μουσικές τους συνευρέσεις. Έρχονται να παρουσιάσουν τραγούδια που αντιπροσωπεύουν όλους μας, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ να ακούσουμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε.Το 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι «Τα καντήλια», ένα τραγούδι που τους καθιέρωσε.Έχουν σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους. Με τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Αντρέα Στάμο την Χριστίνα Κολέτσα ενώ συμμετείχαν σε εμφανίσεις του Βασίλη Καρρά, του Χρήστου Χολίδη, του Ηλία Βρεττού της Ειρήνης Παπαδοπούλουκαι άλλων.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα 20:00

Μουσική παράσταση με το φωνητικό συγκρότημα της Ξάνθης «Αρίων»

«Είναι αρρώστια τα τραγούδια»

Το φωνητικό συγκρότημα Αρίων γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές του 1990. Από το 1990 μέχρι το 2014 με διευθυντή τον Γιάννη Παπαδόπουλο και στη συνέχεια με διευθυντή τον Τριαντάφυλλο Σφυρή συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, δίνοντας την δική του άποψη για το χορωδιακό τραγούδι.

Φέτος επέλεξε να παρουσιάσει την περσινή παράσταση «Είναι αρρώστια τα τραγούδια», που είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία, με κάποιες μικρές αλλαγές. Στην παράσταση αυτή, στην οποία συμμετέχουν 38 μέλη ως χορωδοί, τραγουδιστές και μουσικοί, τα μέλη του Αρίωνα και οι φίλοι τους που τους πλαισιώνουν, θα μας δώσουν την δική τους άποψη πάνω σε μερικά από τα τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους την ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις προηγούμενες παραστάσεις του Αρίωνα ξέρουν πλέον ότι ο χαρακτηρισμός «χορωδία» προσδιορίζει το σχήμα, γι’ αυτό και προτιμάει να αυτοπροσδιορίζεται ως «Φωνητικό Συγκρότημα». Μέσα από τις παραστάσεις του προσπαθεί να πάει πιο πέρα από το απλό χορωδιακό τραγούδι και να εξερευνήσει τις εκφραστικές δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής, χρησιμοποιώντας την πολλές φορές ακόμη και κάπως… ανορθόδοξα.

Πριν την παράσταση θα προβληθεί μια 15λεπτη ταινία αφιέρωμα στα 30 χρόνια του Αρίωνα βασισμένη στο οπτικοακουστικό υλικό από την πρώτη εμφάνισή του το 1990. 

Στην παράσταση συμμετέχουν:

  • Τα μέλη του φωνητικού συγκροτήματος: Πέτρος Πασβάντης, Κώστας Βογιατζόγλου, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Παναγιώτης Νένδος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Αργύρης Μυτακίδης, Γεράσιμος Μπουρσινός, Δημήτρης Χατζόπουλος, Λεωνίδας Βλασακούδης, Κυριάκος Φελέκης, Κώστας Πασβάντης, Μάκης Α. Αβραμίδης, Κώστας Δημητριάδης, Άγγελος Ξανθόπουλος, Γιάννης Κοκκαλίδης, Ξάνθος Νεραντζής, Νίκος Παπαβασιλείου, Νότης Μιχαηλίδης, Γιώργος Γκουδίνας, Ηλίας Σπορίκης και Παναγιώτης Νταραμπέκης.
  • Οι φίλοι τους: Καίτη Μπεμπεκίδου, Αθανασία Πουλουτίδου, Μαρία Κωτσάλη, Έλενα Σαμουργκανίδου, Αναστασία Συμεωνίδου, Δέσποινα Φελέκη, Έφη Φλώρου, Χρυσούλα Γρηγορίου, Κατερίνα Αθανασούλη και Δέσποινα Μπαρτζοπούλου.
  • Οι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Σφυρής (πιάνο), Μάκης Η. Αβραμίδης (κιθάρα), Βαγγέλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι και μαντολίνο), Μάκης Α. Αβραμίδης (μαντολίνο), Γεράσιμος Σταθόπουλος (κλαρινέτο), Δημήτρης Σφυρής (ακορντεόν), Κοσμάς Ρήστας (ηλεκτρικό μπάσο), Γρηγορία Παπαγεωργίου (βιολί) και Αναστασία Γκουδίνα (κανονάκι και ποντιακή λύρα).

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 10:00.

Bazaar.Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος.

Στο γνωστό στέκι της κεντρικής πλατείας με μακιγιάζ για τους μικρούς φίλους και με Bazaar χειροποίητων ειδών για την ενίσχυση των δράσεών του συλλόγου.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ, ώρα 17:00

Μπαλνταφάν με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ. «Νέες αποκριάτικες περιπέτειες ΙΙΙ»

Η ΦΕΞ, ξετυλίγει το κουβάρι του παραμυθιού και σας προσκαλεί στη θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού της Θεάτρου. Μικροί παραμυθένιοι ήρωες σε μια αποκριάτικη ιστορία  που συνέβη κάποτε, ίσως και εδώ… που καταλήγει σε ένα ξέφρενο Μπαλνταφάν!!! Σκηνοθεσία ΒάνιαΦίτσεβα. Γενική είσοδος 3€, με χυμό ή καφέ, οικονομική ενίσχυση του μουσείου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στο τηλ 2541025421. Οργάνωση ΦΕΞ / Εργαστήρι μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ

Κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1, ισόγειο), ώρα 18:00

Παράσταση Καραγκιόζη.

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την παράσταση «Οι τρεις βλάκες». Ο αρραβώνας του Γιάννη με τη Μαρία διαλύεται γιατί η νύφη και οι γονείς της αποδεικνύονται κουτοί. Ο κυρ-Θόδωρος, πατέρας της Μαρίας, είναι απαρηγόρητος και ο γαμπρός αμετάπειστος. Για να παντρευτεί τη Μαρία πρέπει να βρεθούν τρεις πιο κουτοί. Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει να βρει τους τρεις βλάκες και να σώσει τον αρραβώνα. Θα τα καταφέρει… Στη συνέχεια ακολουθεί αφήγηση ελληνικών παραμυθιών, στο πνεύμα των ημερών, από το Δημήτρη Αβούρη και τους Παραμυθοθράκες. Είσοδος ελεύθερη. Οργάνωση Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ, ώρα 22:00

«Πάρτι κρουστών και BallroomLatin της ΦΕΞ»

Η ομάδα κρουστών της ΦΕΞ ”bb5percussionsystem” σε μία ξεχωριστή παράσταση. Μαζί μας το εργαστήρι BallroomLatin της ΦΕΞ, θα χορέψει στους ρυθμούς μας και θα μας παρασύρει στη μαγεία των λατινοαμερικάνικων χορών!

Οργάνωση ΦΕΞ

Σχετικά Άρθρα