sliderΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Τεράστια αλλαγή του καιρού από σήμερα Τετάρτη με χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία αλλαγή του καιρού αναμένεται από σήμερα το πρωί Τετάρτης μέχρι και την Παρασκευή με χιόνια και απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, ο καιρός χαλάει σταδιακά και αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την επικράτεια, ιδιαίτερα όμως στη Βόρεια Ελλάδα, αποτέλεσμα της ψυχρής εισβολής από τον Βορρά.

Βίντεο του meteo δείχνει την επερχόμενη κακοκαιρία:

Στο βίντεο φαίνεται η σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης 04/02 και η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 05/02. Οι θερμοκρασίες που παρουσιάζονται αναφέρονται σε υψόμετρο 1500 μέτρων περίπου, στάθμη της ατμόσφαιρας η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Τα επικρατέστερα σενάρια μεταβολής της θερμοκρασίας στο ίδιο ύψος επάνω από την Αττική φαίνονται στο σχετικό γράφημα. Από αυτό προκύπτει ότι η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στο ύψος των 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ 17 και 18 βαθμών Κελσίου.

Η πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη 05-02-2020

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Σχετικά Άρθρα