slider Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Οδηγός Ford; Η φωνή σου μπορεί να ασφαλίσει τους τροχούς σου (+video)

Οι υπεύθυνοι του έργου καταγράφουν τη φωνή του εκάστοτε οδηγού και τα φωνητικά κύματα στη συνέχεια μετατρέπονται σε ένα μοναδικό κυκλικό σχήμα.

Τα αυτοκίνητα που έχουν χάσει τις ζάντες τους από γρήγορους ελαφροχέρηδες είναι παρά πολλά, ωστόσο όλα αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν οι τροχοί ήταν ασφαλισμένοι με τα νέα μπουλόνια που ετοίμασε η Ford, τα οποία είναι τόσο μοναδικά όσο η φωνή του κάθε ανθρώπου!

Για να κατασκευάσει τα μπουλόνια ασφαλείας η Ford συνεργάστηκε με την EOS και όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες η ασφάλεια που έχουν είναι μοναδική, αφού τα μπουλόνια του κάθε αυτοκινήτου είναι διαφορετικά. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Οι υπεύθυνοι του έργου καταγράφουν τη φωνή του εκάστοτε οδηγού και τα φωνητικά κύματα στη συνέχεια μετατρέπονται σε ένα μοναδικό κυκλικό σχήμα.

Το μοτίβο αυτό ενσωματώνεται στη συνέχεια στο μπουλόνι από ανοξείδωτο χάλυβα, μέσω της βοήθειας 3D εκτυπωτή. Παράλληλα κατασκευάζεται και το αντίστοιχο κλειδί που θα ταιριάζει με τα μπουλόνια, το οποίο θα παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος. Έτσι θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να τα ξεβιδώσει!

Ford Fiesta Diesel του ’12 με 6.800 θα βρεις μόνο στην ΓΡΑΜΜΗ ΞΑΝΘΗ (δές το αυτοκίνητο)

Ως αποτέλεσμα έχουμε τον μοναδικό σχεδιασμό του μπουλονιού να εμποδίζει τους επίδοξους κλέφτες από το να χρησιμοποιούν ένα κλειδί μαζικής παραγωγής για να κλέψουν τους τροχούς του αυτοκινήτου που έχουν βάλει στα μάτι. Μάλιστα η Ford υποστηρίζει πως τα μπουλόνια κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να βγει αντικλείδι ακόμα και αν αποτυπωθούν οι εσοχές τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν και πότε η Ford θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες της, ωστόσο δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης για πάνω από 30 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα