slider Τελευταία Νέα

Σε εγρήγορση η Μητρόπολη Μαρωνείας για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Ελεύθερη Θράκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δήμου Μπακιρτζάκη της εφημερίδας Χρόνος πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Θράκης, που ξεκινούν με την έλευση του 2020. Το 2020 ήδη έχει χαρακτηριστεί ως χρονιά – ορόσημο για την ιστορική διαδρομή της Θράκης και όπως είναι γνωστό, άπαντες οι τοπικοί φορείς προετοιμάζουν επετειακές εκδηλώσεις παντός τύπου. 

Η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής προετοιμάζεται «όχι μόνο για να γιορτάσουμε», όπως είπε ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, «αλλά και για να προβληματιστούμε από τη θυσία των προγόνων μας». 

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή και το σήμα που έχει επιλέξει η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για να συνοδεύει τις επετειακές εκδηλώσεις της. Η παρουσίαση θα γίνει στο ναό της του Θεού Σοφίας μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. 

Όπως εξήγησε ο μητροπολίτης, κατόπιν συμφωνίας όλων των εμπλεκομένων «η Περιφέρεια θα κάνει ένα σήμα για όλη τη Θράκη και ο καθένας θα κάνει το δικό του». 

Σχετικά Άρθρα