slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μαθητές από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης στην Οχρίδα της Β. Μακεδονίας

Στα πλαίσια του διετούς  (2019-2021) Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+  και με θέμα: «BREAKING BARRIES THROUGH SHARING TREASURES»,  το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης  συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Οχρίδα της Β. Μακεδονίας (Primary school “Vancho Nikoleski” – Leskoec, Ohrid), στο διάστημα από τις 17 μέχρι 22 Νοεμβρίου 2019. 

Κάθε παιδαγωγική ομάδα αποτελούνταν από δυο εκπαιδευτικούς και τέσσερις  μαθητές από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Β. Μακεδονία.  Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του σχολείου της Οχρίδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν σε χώρους του σχολείου, να παρακολουθήσουν μαθήματα, να επισκεφθούν ιστορικά μνημεία, μουσεία και περιοχές με φυσική ομορφιά, μέσα από βιωματικές δράσεις (παιγνίδια στο πεδίο, κατασκευή κολάζ, δημιουργία αφίσας, κλπ).

Υπήρξε μια ισχυρή αλληλεπίδραση σε πολλούς τομείς. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί με τα υπόλοιπα κράτη, παρουσίασαν λογότυπο που είχαν ετοιμάσει και κατόπιν ψηφοφορίας, επιλέχθηκε το επικρατέστερο. Ενημερώθηκαν  για το εκπαιδευτικό σύστημα της Β. Μακεδονίας και τις καλές πρακτικές τους. Δούλεψαν σε ομάδες δημιουργώντας κολάζ, αφίσα και βίντεο από τις εργασίες και τις επισκέψεις όλης της εβδομάδας. Τέλος οι μαθητές προέβαλαν και παρουσίασαν ομορφιές και αξιοθέατα της Ελλάδας και της Ξάνθης, όπως το ίδιο έκαναν και οι μαθητές των υπόλοιπων κρατών. 

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα καθώς και η φιλοξενία τους στο σχολείο και  στην πόλη μας.

       ο Διευθυντής

Καλογιάννης Περικλής 

Σχετικά Άρθρα