slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δήλωση του προέδρου των Παιδικών σταθμών Ξάνθης Παναγιώτη Αμβροσιάδη για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, 11 Δεκεμβρίου Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια «δικαιώματα του ανθρώπου».

Ο φετινός εορτασμός είναι και για τη χώρα μας σημαντικός, ιδιαίτερα τώρα που βγαίνει από την κρίση, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να δεσμευτούμε όλοι, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, σε ένα σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει το μερίδιο ευθύνης απέναντι στα δικαιώματα των παιδιών.

Έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε και να υποστηρίξουμε ιδιαίτερα τα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Στις μέρες μας οι κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις γίνονται ακόμη πιο σκληρές όταν παίρνουν τη μορφή διακρίσεων και στιγματίζουν τα παιδιά μέσα και έξω από το σχολείο. Στο στόχαστρο βρίσκεται κάθε διαφορετικό χαρακτηριστικό, συμπεριφορά, ευαισθησία.

Στις προκλήσεις των καιρών η θετική απάντηση που έχουμε να αντιτάξουμε είναι η ελεύθερη έκφραση, η συμμετοχικότητα, η συνεργασία, η δημιουργικότητα, η φαντασία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη. Αξίζει να μετατρέψουμε τις σκέψεις μας σε πράξη.

Χρόνια Πολλά

Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Σχετικά Άρθρα