slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Με μεγάλη προσέλευση η ομιλία του ο Ιερομονάχου π. Λουκά Γρηγοριάτη στον Καθεδρικό Ναό Ξάνθης

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με επιτυχία και παρουσία και πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα μίλησε στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του στην Ξάνθη ο Ιερομόναχος π. Λουκάς Γρηγοριάτης από την Ιερά Μονή Γρηγορίου σήμερα Κυριακή στις 6 η ώρα το απόγευμα στην αίθουσα του καθεδρικού ναού της Ξάνθης με θέμα: «Η πνευματική φυσιογνωμία του μακαριστού Γέροντος π. Γεωργίου Καψάνη».

Τον Ιερομόναχο προλόγισε ο πατέρας Ιωακείμ ενώ πραγματοποιείται  σε συνέχεια της φιλοξενίας των ιερών Λειψάνων της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον Άγιο Ελευθέριο Ξάνθης από την μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους. Στο τέλος της ομιλίας τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων που ευχαρίστησε τον π Λουκά Γρηγοριάτη.

Στην ομιλία του ο π. Λουκάς Γρηγοριάτης μεταξύ άλλων τόνισε για τον ο Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη, ότι υπερασπίστηκε  πολλές φορές την Ορθόδοξη Πίστη, προτάσσοντας λόγους ομολογίας, για το αντιτριαδικό Ισλάμ, για το Π.Σ.Ε., τους Αντιχαλκηδονίους, τον Παπισμό κλπ. Πνευματική παρακαταθήκη είναι για μας το γραπτό κείμενό του «Ορθοδοξία και Ισλάμ» (Κριτική προσέγγισις του ακαδημαϊκού διαλόγου υπό το φως των Αγίων Πατέρων)», με το οποίο ομολογιακώς ανασκευάζει τη δαιμονιώδη και αντιτριαδική ισλαμική πλάνη. Στις μέρες τούτες, το πλήρωμα της Εκκλησίας, αναμένει διακαώς να υπάρξουν παρόμοιες φωνές, με αυτή του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Καψάνη, για να προτάξουν λόγους αληθείας.

Το πρόγραμμα του π. Λουκά Γρηγοριάτη στην Ξάνθη για αύριο Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα:

Συνάντηση με νέους στην αίθουσα της Εξωτερικής  Ιεραποστολής (Βλαχοπούλου και Αρχιεπ. Χριστοδούλου)

Δείτε φωτογραφίες:

 

Σχετικά Άρθρα