slider Πήγαμε Είδαμε Τελευταία Νέα

Ένα εκπληκτικό video από τη ROUTE για το Παρθένο Δάσος Φρακτού!

Η ROUTE είναι μία εταιρία, με έδρα την Ξάνθη, που ασχολείται με την ενίσχυση του εναλλακτικού και πεζοπορικού τουρισμού. Η ομάδα αποτελείται από νέα, δραστήρια άτομα με υψηλού επιπέδου γνώσεις στο αντικείμενό τους. 

Με τα έργα και τις δράσεις τους αναδεικνύουν τη φύση και τον πολιτισμό του τόπου μας με τον καλύτερο τρόπο. Έχουν σχεδιάσει τουριστικούς χάρτες, πεζοπορικές διαδρομές και διοργανώνουν ένα από τα πιο ξεχωριστά αθλητικά events σε Ελλάδα και εξωτερικό, το WAVE running.

Αρχές Νοέμβρη, βρέθηκαν στο Παρθένο Δάσος Φρακτού και δημιούργησαν ένα βίντεο για να μας μεταφέρουν μοναδικές εικόνες από τη φθινοπωρινή Ροδόπη. 

 

Ο Ηλίας Γερμαντζίδης και ο Γιώργος Κράλλης για άλλη μία φορά μας εντυπωσιάζουν με τη δουλειά τους!

 

Frakto Virgin Forest | Παρθένο Δάσος Φρακτού | ROUTE (prologue)

https://www.youtube.com/watch?v=y3KVqr622CM&fbclid=IwAR21IInTgS2AZjXh2-tOJmtHWekOcGWizfEMtg6MNYBKoWFfJJVXkxaTiT4

 

Παραγωγή: ROUTE 

Κινηματογράφηση: Γιώργος Κράλλης, Ηλίας Γερμαντζίδης 

Επεξεργασία: Γιώργος Κράλλης 

 

Λίγα λόγια για το Φρακτό

Το Παρθένο Δάσος του Φρακτού είναι το μοναδικό παρθένο δάσος της χώρας μας και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα, αδιατάρακτα δασικά οικοσυστήματα της Ευρώπης. Έχει κυρηχθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης λόγω της μεγάλης φυτογεωγραφικής, οικολογικής και ιστορικής του αξίας. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, οι καταρράκτες και οι βραχώδεις σχηματισμοί είναι χαρακτηριστικά στοιχεία. Εκεί, ζουν αρκούδες, λύκοι, κόκκινα ελάφια, ζαρκάδια και πλήθος άλλων άγριων ζώων. 

 

Διαδρομή 

Αυτός ο επίγειος παράδεισος απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα από την Ξάνθη. Για να φτάσετε εκεί, ακολουθείτε τη διαδρομή προς Παρανέστι, κινήστε προς Φράγμα Θησαυρού, συνεχίζετε για το χωριό Θερμιά και ακολουθείτε βόρεια κατεύθυνση για το Δασικό Χωριό Φρακτού. Τα τελευταία 18 χιλιόμετρα κινήστε σε βατό χωματόδρομο, ακόμη και με συμβατικό αυτοκίνητο.  

 

Διανυκτέρευση 

Ο επισκέπτης μπορεί να διανυκτερεύσει δωρεάν στο Δασικό Χωριό Φρακτού, το οποίο διαχειρίζεται το δασαρχείο Δράμας. Είναι κατάλληλο ακόμη και για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς διαθέτει σπιτάκια με ξυλόσομπες και ένα κεντρικό κτίριο με παροχή νερού, ρεύματος, κουζίνα, ψησταριά και κοινόχρηστες τουαλέτες. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Τσιρίδη στο 2313309892. 

 

Ακολουθήστε τη ROUTE για να ενημερώνεστε για τα νέα και τις δράσεις της: 

 

Σχετικά Άρθρα