slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο Μανώλης Τσέπελης προσκύνησε την Παναγία την Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος| Δείτε φωτογραφίες από τον πανηγυρικό εσπερινό στο μετόχι του Αγ. Νικολάου

Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2019 παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στο μετόχι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, Βατοπαιδινών ιερομονάχων και ιερέων της περιοχής.

Στο μετόχι παραβρέθηκαν εκπρόσωποι στου Στρατού, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, πλήθος κόσμου από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές καθώς από τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας της Ρουμανιας  αλλά και της Ρωσίας.

Πριν τον εσπερινό, σε πομπή οι ιερείς, ο διάκος και ο Γέροντας Εφραίμ κατευθύνθηκαν στο ναό της Παναγίας της Παντανάσσης όπου λιτανευτικώς μετέφεραν την ιερά εικόνα στον κεντρικό ναό του μετοχίου για να ξεκινήσει ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Αύριο το πρωί, θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Λειτουργία προς τιμή της Παναγίας της Παντάνασσας  Ιερουργούντος  του Μητροπολίτη Ξάνθης κκ Παντελεήμονα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες ανήκουν στον Ραφαήλ Γεωργιάδη www.orthodoxianewsagency.g:

 

Σχετικά Άρθρα