slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Σήμερα Πέμπτη στην κεντρική σκηνή ο Λεωνίδας Μπαλάφας | Δείτε όλο τον πρόγραμμα της ημέρας των γιορτών παλαιάς πόλης

 

 

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία με τον Λεωνίδα Μπαλάφα.

Ο πολυδιάστατος τραγουδοποιός Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται στην πόλη της Ξάνθης παρέα με τα αγωνιστικά πουλάρια καλπάζοντας από το «Ταξίδι για να σε βρω» μέχρι τον «Άνθρωπο μονάχο» και λίγο παραπέρα σε ακόμα πιο νέες μουσικές διαδρομές κάνοντας κάποιες στάσεις ανεφοδιασμού για κριθάρι και βρώμη σε παραδοσιακά, καντάδες, λαϊκά και σε άλλα αγαπημένα τραγούδια και οργανικά για να μας ταξιδέψουν, να μας διασκεδάσουν και να μας ψυχαγωγήσουν. Καλώς να ανταμωθούμε!

 

 

Νεανική Σκηνή,Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00«Ηρ-ώδειο»

Η μουσική σχολή Ηρ-ώδειο,για μία ακόμη χρονιά συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα δίωρο μουσικόπρόγραμμα.

 

Σκηνή Νησάκι, Ορφέως και Πινδάρου

19:00 «Μέσα στον παλιό καιρό»

Μια υπόθεση μυστηρίου εξιχνιάζεται στο πάρκο. Ο Νέστος, η Ξάνθη και ο Κόσυνθος είναι μια παρέα που κρατά το μίτο της ιστορίας, που έχει μπλεχτεί με το μύθο, κάνοντας κόμπο σε ένα μυστικό. Ένα μυστικό, το οποίο ξυπνά, ζωντανεύει την ιστορία της πόλης μας και την εξυψώνει με το μύθο. Μια υπόθεση μυστηρίου που στόχο έχει να φέρει τα παιδιά, 7 έως 12 ετών, κοντά στην ιστορία του τόπου μας μέσα από το μύθο και το παιχνίδι ρόλων.Επιμέλεια: Βασιλική Στρώλη, Ιστορικός

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Εργαστήρι Τοπικής Ιστορίας.

 

Παλιά πόλη της Ξάνθης

19:00 «Ξενάγηση στη γεύση της Ξάνθης»

Ποια είναι για σας η γεύση της Ξάνθης; Είναι γλυκιά ή αλμυρή; Πώς συνδέεται με την ιστορία της πόλης, τα μνημεία και τους ανθρώπους της; Εξερευνήστε το παρελθόν και το παρόν της Ξάνθης μέσα από τη νέα θεματική ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί με επαγγελματία ξεναγό και γαστρονόμο. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1,5 ώρα και περιλαμβάνει δοκιμές εδεσμάτων. Δηλώστε συμμετοχή στην ξεναγό Νατάσα Μιχαηλίδου στα τηλέφωνα 6976478073 και 2541091973. Η ξενάγηση επαναλαμβάνεται για οργανωμένες ομάδες καθημερινά καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών, κατόπιν συνεννόησης. Κόστος συμμετοχής: 5€

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ 

21:00 Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του ’90.

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσουμε την σύγχρονη Ξάνθη.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

21:00 Συναυλία με τους «Μπάντα Τέτοια» και στην τρομπέτα τον ΠασχάληΚαρβουνάρη

Οργάνωση: ΦΕΞ -Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης.Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, έναντι οικίας Χατζιδάκι.

21:00 Μουσική εκδήλωση «Στο Χοροστάσι»

Τηρώντας την παράδοση θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στις 19:00 και θα ακολουθήσει Χοροστάσι (Γλέντι) με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης «Θρηίκιος Ήχος». Το Χοροστάσι ξεκινά όπως παλιά, για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να το γνωρίσουν οι νεότεροι. Μενού 10 ευρώ κατ’ άτομο εκτός ποτού.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης. Παραδοσιακός οικισμός.

21:00 Μουσική δρόμου «Μπαντινάδα»

Η μπάντα αφροβραζιλιάνικωνκρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης ξεκινώντας από την πλατειά Δημοκρατίας θα περιδιαβεί τους δρόμους της παλιάς Ξάνθης και τα στέκια των Συλλόγων χαρίζοντας αλλιώτικους ρυθμούς.

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με τους «Ταξιδιώτες της Παράδοσης».

Όπως και κάθε βράδυ, στο φιλόξενο περιβάλλον που δημιουργήσαμε, θα σας προσφέρουμε για άλλη μια φορά σπάνιες στιγμές ξεγνοιασιάς. Απόψε μαζί μας οι Ταξιδιώτες της Παράδοσης που με το δικό τους ξεχωριστό ύφος θα ανασύρουν από  το παρελθόν ευχάριστες μνήμες και θα μας δημιουργήσουν μια μαγική μουσική ατμόσφαιρα. Ένα γνώριμο Ξανθιώτικο μουσικό συγκρότημα με φρέσκο ήχο και με τεράστιο μουσικό ρεπερτόριο. Ένας μοναδικός πυρήνας τέχνης και πολιτισμού, όπου η πείρα συναντά το ταλέντο και οι γνώσεις το μεράκι. Εφαλτήριο τους σίγουρα η βιωματική τους θρακιώτικη μουσική, το πρόγραμμα τους όμως πολυσυλλεκτικό, το οποίο μάλιστα φροντίζουν επιμελώς να εμπλουτίζεται με παραδοσιακά μουσικά δημιουργήματα, όπως αυτά είναι επηρεασμένα από την γεωγραφική τους προέλευση, αρκεί να ταιριάζουν στη φιλοσοφία και στις αξίες τους. Το σχήμα απαρτίζουν οι Άγγελος Ξανθόπουλος τραγούδι και ούτι,Βασίλης Παπαμιχαήλ κλαρίνο, Γιάννης Κοτσάμπασης ακορντεόν,Νάκης Ξανθόπουλος κρουστά.Μαζί τους και ο Σωτήρης Ιντζούδης με τραγούδι, γκάϊντα και καβάλι.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον Κώστα Θεοδοσιάδη στο τραγούδι, τον Τάσο Πετρόπουλο στη λύρα και τον Γιάννη Πολυχρονίδη στο νταούλι.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά. Τραγούδι Σάκης Μπανιώτης, Σάκης Ντίνας, κλαρίνο: Σταύρος Τσίκος

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Συντροφιά μας η λαϊκή ορχήστρα του «Ανέστη Χατζημεστή», ένα μουσικό καταξιωμένο ξανθιώτικο σχήμα. Καλλιτέχνες ξεχωριστοί με μεγάλο ταλέντο και εμπειρία, θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε φανταστικά πεντάγραμμα του παρόντος και του παρελθόντος. Στα πλήκτρα ο Ανέστης Μελισσόπουλος. Αυτή βέβαια η μουσική επένδυση, αγκαλιάζει και δένει αρμονικά με την χαρισματική φωνή της ΜάνιαςΑσλάνογλου, ενός πραγματικά γνήσιου ταλέντου στο λαϊκό, ρεμπέτικο, ακόμα και στο δημοτικό τραγούδι.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα