slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Την Τετάρτη η Χρύσπα στις γιορτές παλαιάς πόλης | Δείτε όλο το πρόγραμμα της ημέρας

 

Τετάρτη 4Σεπτεμβρίου

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλίαμε την Χρύσπα.

Η Χρύσπα έχει διανύσει τη δική της πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή και είναι πλέον μια καταξιωμένη ερμηνεύτρια. Η πορεία αυτή έχει πολύ γερά θεμέλια, τις μουσικές σπουδές και τις γνώσεις της στο αντικείμενο και βέβαια το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της. Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε κλασικό μπαλέτο, πιάνο, φωνητική και κλασική κιθάρα και αρχικά ήθελε να γίνει γυμνάστρια, όμως την κέρδισε η μουσική και το τραγούδι. Σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε η επαγγελματική της καριέρα όταν της προτάθηκε να συμμετάσχει στο άνοιγμα μιας συναυλίας της Σοφίας Βόσσου, στην Αίγινα. Έχει συνεργαστεί με τον Στέφανο Κορκολή, τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Βασίλη Καρρά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πολλές ακόμη επιτυχημένες συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες. Χαράζει την δίκη της πορεία καθώς έχει επιλέξει να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα με την μορφή ενός ξεχωριστού πάρτι, που απαρτίζεται από μια ολοκληρωμένη μουσική μπάντα και την ίδια και περιέχει μουσικές επιτυχίες.

 

Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00 Συναυλία Μουσαδές Musicschool.

Μαθητές και καθηγητές μαθαίνουν, μοιράζονται και διασκεδάζουν. Γίνονται μια μεγάλη παρέα μουσικής έτοιμη για μεγάλες συναυλίες.

 

1ο Δημοτικό Σχολείο, αυλή

18:00 Παιδική εκδήλωση «Ανακύκλωση – Χρώμα – Έμπνευση»

Η εταιρεία χρωμάτων καλλιτεχνίαςMaxiDecorDecoupageσε συνεργασία με το Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕΑ Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά σε μία περιπετειώδη, πολύχρωμη και δημιουργική δραστηριότητα, όπου παράλληλα με το μήνυμα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, δίνεται η δυνατότητα πειραματισμού με μίξεις και συνδυασμούς χρωμάτων.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως και Πινδάρου

19:00«Μικροί Καλλιτέχνες… εν δράσει»

Οι μικροί καλλιτέχνες, 6 έως 12 ετών, θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την ομαδική δημιουργία και την εικαστική έκφραση στην πράξη. Σε ένα γόνιμο συνδυασμό και των δύο αυτών δραστηριοτήτων, μαθαίνουν να εξασκούν δεξιότητες που ενισχύουν την προσωπική, μαθησιακή και κοινωνική τους ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν νέες εικαστικές τεχνοτροπίες, ανακαλύπτουν τη χρήση υλικών και οξύνουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους. Επιμέλεια Σοφία Μπακάλογλου, Νηπιαγωγός – Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημιουργικής-Εικαστικής Έκφρασης του Ι.Θ.Τ.Π.Νικολέτα Ζουφιλήντα, Εικαστικός – Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ζωγραφικής-Εικαστικών του Ι.Θ.Τ.Π.

Οργάνωση: Εργαστήρι Δημιουργικής-Εικαστικής έκφρασης και Εργαστήρι Ζωγραφικής-Εικαστικών για παιδιά του ΙδρύματοςΘρακικής Τέχνης και Παράδοσης

 

Λαογραφικό και Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ 

19:30 Παρουσίαση βιβλίου «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» του Βασίλη Κάργα

Οργάνωση: ΦΕΞ-Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή.

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ 

21:30 Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του ’80.

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσουμε την σύγχρονη Ξάνθη.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης.Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, έναντι οικίας Χατζιδάκι.

21:00Μουσική εκδήλωση: «Νύχτα Μαγικιά»

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμέτοχη της παιδικής χορωδίας και της ορχήστρας εφήβων του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης. Πιάνο Βασίλης Ματζιούνης, κιθάρα Σταύρος Ευφραιμίδης, σαξόφωνο Θανάσης Παπαναστασίου, κρούστα Πασχάλης Σίσκος. Μαζί τους στο τραγούδι ο Πάνος Κράιας και στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Τσιαπλές. Καλλιτεχνική επιμέλεια Εύα Ξανθοπουλίδου. Είσοδος 5€.

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με τους Νίκο Ζαπάρτα και Κώστα Δεδούση.

Μια υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιά θα έχουν την τύχη να απολαύσουν απόψε οι επισκέπτες μας. Μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα του παραδοσιακού μουσικού στερεώματος τιμούν το στέκι μας και το μετατρέπουν σε «τόπο αρμονίας». Ο Νίκος Ζαπάρτας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του θρακιώτικου τραγουδιού, ο καταξιωμένος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Κώστας Δεδούσης, ο εξαίρετος ουτιέρης Βαγγέλης Κατσουλίδης, με την προσθήκη του λαουτιέρη Γιάννη Μίγγου και του Νάκη Ξανθόπουλου στα κρουστά, συμπράττουν ειδικά για μας. Σπουδαίοι σολίστες οδηγούν χαρισματικά και ταξιδεύουν ακόμη και το ποιο ετερόκλιτο κοινό τους στα αρχέγονα μουσικά μονοπάτια, διεισδύουν στα στεγανά της ψυχής του, το απογειώνουν και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γεμάτη αυθορμητισμό. Το πρόγραμμά τους δεν οριοθετείται, καλύπτουν όλο το φάσμα των παραδοσιακών ρυθμών και με σπάνια μαεστρία πλέκουν, τα αυθεντικά ηχοχρώματα της Θράκης με τους ηρωικούς στεριανούς ρυθμούςκαι τους γοητευτικούς ήχους της καθ’ ημάς Ανατολής με τους στρωτούς νησιώτικους χορούς. Καλώς να μας ορίσετε!!!

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον Γιώργο Ιωαννίδη στο τραγούδι και τον Μπάμπη Κεμανετζίδη στην λύρα και το κλαρίνο.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά. Τραγούδι Βασίλης Σερμπεζής, Σταύρος Μπόνιας, κλαρίνοΚώστας Ζαραλής.

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Ο γνωστός πλέον σε όλους Νίκος Στογιαννίδης με το νεανικό καλλιτεχνικό του ταλέντο, παρέα με τον Μάριο Κιοσσέ, αποτελούν στην πόλη της Ξάνθης και όχι μόνο, μια επιτυχημένη και μοναδική στο είδος της συνταγή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα κλασσικά ρεπερτόρια και να απολαύσουν δημιουργίες νεανικές, πιπεράτες, ικανές να σας απογειώσουν κάτω αλλά και… πάνω στα τραπέζια.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Τραγούδια της Προποντίδας και της Πόλης και ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Με μεράκι και αγάπη για τις πατροπαράδοτες γεύσεις οι κυρίες του συλλόγου μαγειρεύουν με συνταγές των γιαγιάδων.

Σχετικά Άρθρα