slider Μουσική Τελευταία Νέα

Fanari Festival 2019: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ- ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Ο Δήμος  Κομοτηνής σε συνεργασία με την Nota Theatrale  παρουσιάζει το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου που τείνει να γίνει θεσμός σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ροδόπης, στην παραλία Φαναρίου, έναν μοναδικό προορισμό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς με τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες του και  τα συμπλέγματα λιμνών, που συνθέτουν έναν σπάνιο και πλούσιο υδροβιότοπο.

Το φετινό FanariFestival 2019 υπόσχεται ένα μαγευτικό τριήμερο! Αρχίζει δυναμικά την Παρασκευή 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει καταξιωμένους καλλιτέχνες της ποπ, λαϊκής ,έντεχνης και ροκ  μουσικής.

 

Συνοπτικά το πρόγραμμα του Fanari Festival 2019:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

“Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά”

 

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντήθηκαν τον χειμώνα που μας πέρασε για πρώτη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου διαγράφοντας μια θριαμβευτική τροχιά εμφανίσεων από τον Νοέμβριο μέχρι το Πάσχα.

Η παράσταση αυτή, με τίτλο «Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά», ήταν ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους.

Εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών καλεσμένων, τραγουδοποιών και ερμηνευτών και κέρδισε επάξια τον τίτλο του σχήματος της χρονιάς.

 

Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από την δεκαετία του ‘90-που συνεχίζουν πια μόνοι τους-μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου αποχαιρέτησαν τον μαγικό αυτό χειμώνα σε ένα κλίμα νοσταλγίας, συγκίνησης και ψυχαγωγίας, και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους σταθμούς της μεγάλης καλοκαιρινής τους περιοδείας.

 

Συμμετέχουν:

Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι

Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά

 

Μαζί τους οι :

Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι

Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα,κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι

Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά

Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα

Τον ήχο  έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο  Άκης Πασχαλάκης

 

Οργάνωση παραγωγής :

Metrolive Productions   

360ο Entertaiment    

Opening Act: Balkanatolia

Η μουσική ομάδα ..Βαλκανατόλια.. δημιουργήθηκε το 1995 ως τριμελές μουσικό σχήμα (με το όνομα Deishim), καταθέτοντας την δική του μουσική αντίληψη πάνω στην παραδοσιακή μουσική των πολιτιστικών ομάδων που ζουν στην Θράκη. Το 1996 ο δρόμος τους συναντήθηκε με αυτήν του Θρακιώτη τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλλια, με τον οποίο ξεκίνησαν μια συνεργασία που κράτησε μέχρι το 2001.Έδωσαν μαζί συναυλίες σε πάρα πολλά σημεία της Ελλάδας, παρουσιάζοντας στους ανθρώπους την φωτεινή πλευρά της συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών που ζουν στην Θράκη. Μαζί κυκλοφόρησαν και το δίγλωσσο ( ελληνικά-τουρκικά) CD single ..Το τραγούδι της τιμής… Οι 7-μελής πια ..Βαλκανατόλια.., σήμερα συνεχίζουν ανεξάρτητοι την πορεία τους, στοχεύοντας σε μια περιπλάνηση στις παραδοσιακές μουσικές και τα ηχοχρώματα των Ανατολικών Βαλκανίων από μια σύγχρονη ματιά. Στην αναζήτηση αυτή ανακαλύπτουμε τις κοινές ρίζες της Βαλκανικής-Ανατολικής μουσικής, που μπορεί να ενώσει τα αισθήματα των ανθρώπων με την κοινή γλώσσα της μουσικής. Οι ..Βαλκανατόλια.. έχουν πάρει μέρος σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και έχουν μοιραστεί την σκηνή με πολλά γνωστά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, με κορυφαία στιγμή την μεγάλη συναυλία που έδωσαν για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας στο στάδιο της Ξάνθης με τον Γιώργο Νταλάρα. Μια παρέα μουσουλμάνων και χριστιανών, και με σημείο εξόρμησης την Θράκη, τραγουδάνε ένα όνειρο….Μια συναυλία με ρεφενέ τα πηγαία και ανεπιτήδευτα συναισθήματα μιας διαφορετικής πραγματικότητας. Ήχοι που αναδιπλώνονται από την Θράκη και δροσίζουν την συνείδησή μας σαν δροσερή αύρα……..

Σχετικά Άρθρα