slider Οικονομία Τελευταία Νέα

Διπλή παράταση για τις φορολογικές υποχρεώσεις

Έως τις 29 Ιουλίου η νέα προθεσμία για δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος αλλά χωρίς αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις για όσους επιδιώκουν ρύθμιση σε έως 120 δόσεις.

Έξτρα χρόνο στους φορολογούμενους προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους τόσο αναφορικά με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος όσο και σε σχέση με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Χθες, δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, χωρίς να μεταβάλλεται το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων.

Οι δόσεις παραμένουν τρεις και είναι διμηνιαίες, όπως κάθε χρονιά, και οι προθεσμίες πληρωμής εκπνέουν την τελευταία ημέρα των μηνών Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα. Όσοι καθυστερήσουν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις θα πρέπει να έχουν κάνει προκαταβολικά το «λογαριασμό» τους. Χρεωστικό σημείωμα το οποίο θα εκδοθεί στην καταληκτική ημερομηνία της 29ης Ιουλίου, θα πρέπει να εξοφληθεί κατά το ένα τρίτο δύο ημέρες αργότερα, στις 31 του μήνα.

 

Σχετικά Άρθρα