sliderΤελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Αυτοδύναμη για 2η συνεχόμενη χρονιά η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (Π.Κ.Σ.) στο Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Απρίλη οι εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης όπου για μία ακόμη χρονιά αναδείχτηκε αυτοδύναμη η Π.Κ.Σ. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας για το αποτέλεσμα των εκλογών αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε τους οικότροφους φοιτητές, που στις εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης στις 4 Απρίλη ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας σε πρώτη δύναμη για 4η συνεχόμενη χρονιάκαι για 2η συνεχόμενη χρονιά με αυτοδυναμία . Πιο συγκεκριμένα η Π.Κ.Σ. αναδείχτηκε από τους οικότροφους φοιτητές αυτοδύναμη με 5 έδρες ενώ Αγωνιστικές Κινήσεις και οι Ανετοι που είναι σχήμα των ΕΑΑΚ πήραν από 2 έδρες.

Όλη τη  χρονιά βρισκόμασταν στη μάχη, στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ τις προηγούμενες ευθύνεται στο ακέραιο για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες και εδώ στη Ξάνθη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά μόνο υπάρχουν περίοδοι που οι φοιτητές στις εστίες κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό, δεκάδες δωμάτια που όλο το χειμώνα δεν είχαν καλοριφέρ, (τουλάχιστον) ένα δωμάτιο που κατά τη διάρκεια πρόσφατης βροχόπτωσης έμπαιναν νερά απ’ την οροφή, δωμάτια με μούχλα στους τοίχους και ο κατάλογος συνεχίζεται…

Βρεθήκαμε σε μάχες για να μη διωχθεί κανένας φοιτητής που παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του απ’ τις εστίες, για να μπουν έγκαιρα όλοι οι πρωτοετείς και για όσους δεν χωρέσουν να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία, παλέψαμε ενάντια στην υποβάθμιση της σίτισης και ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων στη λέσχη, απαιτήσαμε να παρθούν άμεσα μέτρα συντήρησης των κτηρίων. Ακόμα καταδικάσαμε απερίφραστα την προσπάθεια δημιουργίας νατοικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

Βρεθήκαμε σε μάχες μαζί με άλλους φορείς και σωματεία ώστε η χώρα μας να μην γίνει ορμητήριο ΝΑΤΟΪκών σχεδιασμών στην περιοχή. Δώσαμε βροντερό παρόν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που ετοιμάζουν ΑμερικανοΝΑΤΟΪκή βάση ελικοπτέρων.

Σημαντικό για εμάς ότι ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης αποτελεί μαζί με άλλους 13 συλλόγους μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συλλόγων Οικότροφων Φοιτητών. Η ενδυνάμωση της πανελλαδικά συντονισμένης δράσης ενάντια σε αυτήν τη πολιτική μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς. 

Το σημαντικό είναι όλοι μαζί οι οικότροφοι από εδώ και πέρα, να ζωντανέψουμε ακόμα περισσότερο το Σύλλογο μας, τις συνελεύσεις και τις δράσεις του. Αυτό είναι το μόνο όπλο μας! Ο καθένας μόνος του είναι εύκολο να νικηθεί. Όλους μαζί όμως δεν μπορούν να μας νικήσουν! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλουμε τα αιτήματά μας τα οποία είναι απόλυτα δίκαια!Συμμετέχοντας ενεργά για να γίνουμε περισσότεροι στην πάλη για τις πραγματικές ανάγκες μας, για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει, κόντρα στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που αφήνουν τις εστίες να ρημάζουν κι εμάς χωρίς μεταφορές, φύλαξη, σίτιση κ.α.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσουμε και όλες μας τις δυνάμεις και το επόμενο διάστημα. Έτσι ώστε ο Σύλλογος να είναι το αποκούμπι των οικότροφων απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, η καρδιά του αγώνα τους. Μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας, γιατί η δύναμη βρίσκεται στη συμμαχία μας.

Τέλος καλούμε όλους τους φοιτητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται δυναμικά, χωρίς να κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας,  και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. και στις εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου.»

Σχετικά Άρθρα