slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Θα βάλεις μπαχτσέ φέτος; Πέρνα από την 7η Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων

Στο συνεταιριστικό καφενείο “Μπεντρεντίν” στην Ορεστιάδα θα συγκεντρώνονται σπόροι από τα φυτά που διανεμήθηκαν στην περσινή Γιορτή παραδοσιακών σπόρων, με σκοπό την ανταλλαγή αλλά και τη δημιουργία “τράπεζας σπόρων” για την επόμενη γιορτή.

 Μια αλυσίδα που δεν πρέπει να σπάσει! Παραδοσιακοί σπόροι, ένα σύμβολο ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής. Πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινό δημόσιο αγαθό, που εγγυάται τη μελλοντική διατροφική επάρκεια.
Το Σάββατο 9 Μαρτίου, ξεκινάει η προετοιμασία της φετινής σποράς με τις πρώτες ποικιλίες παραδοσιακών σπόρων καθώς και τη συσκευασία σπόρων της προηγούμενης σοδειάς.
Καλούμε όλους όσους συμμετείχαν στην Γιορτή παραδοσιακών σπόρων τον περασμένο Μάιο και κράτησαν σπόρο από τα φυτά που παρέλαβαν, να έρχονται καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 10:00 έως τις 21:00, από τον χώρο του συνεταιριστικού καφενείου “Μπεντρεντίν” (Πεζόδρομος Σεύθη Α’ 6, Ορεστιάδα) όπου θα μπορούν να ανταλλάσσουν τον σπόρο τους, να αφήνουν το πλεόνασμά τους ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα σπόρων, ή όλους όσους θέλουν να δηλώσουν την ενεργή συμμετοχή τους για την επόμενη γιορτή που ετοιμάζεται.

Πηγή: Alexandroupoli Online

Σχετικά Άρθρα