slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της XanthiNews.gr για τα παιδιά του Δροσερού που έχουν «μοιραστεί» στα σχολεία της Ξάνθης

Η παρακάτω ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από ρεπορτάζ της Xanthinews για περίπου 30 παιδιά από το Δρσερό που έχουν «μοιραστεί» στα Δημοτικά της Ξάνθης με σκοπό την «ενσωμάτωση» τους στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι, ύστερα από 12 χρόνια ύπαρξης, λειτουργίας και δραστηριότητας του, πολλές φορές κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και «αχάριστες» συνθήκες,  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης αποφάσισε να δρομολογήσει την άμεση εγγραφή μικρού αριθμού μαθητών του οικισμού μας στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Επί χρόνια τώρα δεν σταματήσαμε να αναφερόμαστε στην παράλογη και άδικη εικόνα της ύπαρξης ενός ουσιαστικά, σχολείου για 2.500 μαθητές του οικισμού μας, έναντι δεκαέξι σχολείων για  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΡΙΠΟΥ αριθμό μαθητών στην πόλη της Ξάνθης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια από τις θετικότερες  εξελίξεις στα πράγματα του οικισμού μας. Αποτελεί επίσης, το ουσιαστικότερο μήνυμα αποδοχής και ανεκτικότητας και μια σημαντικότατη   θετική χειρονομία των αρχών και των κατοίκων  της πόλης προς τους κατοίκους του διπλανού  οικισμού. Θα ακολουθήσουν, ελπίζουμε, και άλλες εξελίξεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την  ανεμπόδιστη  ένταξη του οικισμού  μας στην καθημερινότητα της πόλης. Καταλαβαίνουμε ότι, σε σχέση με τις προσδοκίες μας, η  παρούσα εξέλιξη αποτελεί το πρώτο μόνο βήμα συγκριτικά με όσα, επί δεκαετίες περιμέναμε. Περιμένουμε, έτσι, ,και άλλα βήματα, ουσιαστικότερα  και σημαντικότερα, που θα μπορέσουν να αλλάξουν το τοπίο του Δροσερού.

Με στόχο να έχουμε επιτέλους σύντομα  τους πρώτους φοιτητές στα πανεπιστήμια, τους πρώτους επιστήμονες από τα σπλάχνα των κατοίκων μας. Ελπίζουμε επίσης, τούτο να συμβάλει  στην αύξηση του τραγικά χαμηλού προσδόκιμου ζωής των, τη βελτίωση της υγείας των αλλά και στην μείωση της μαύρης εργασίας και της μετανάστευσης στις αγορές της παράνομης εργασίας  του εξωτερικού. Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικές και δικαστικές αρχές της πόλης καθώς και τους φορείς του κεντρικού κράτους για την ευαισθησία και την προσπάθειά τους. Επόμενη προσπάθειά μας, η  πολεοδομική ένταξη στον αστικό ιστό της πόλης, η αποχέτευση, η βελτίωση του επιπέδου υγείας και ζωής.

Ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» θα  δίνει πάντα το παρόν στις διεργασίες για μια καλύτερη ζωή όλων και ιδιαίτερα για ένα πιο ανθρώπινο μέλλον για τους  νέους και τις νέες μας που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον !!!

Σχετικά Άρθρα