slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΕΕΣ τμήμα Ξάνθης-Οι αφανείς ήρωες των ΘΛΕ 2019 | Πλήρη κάλυψη σε όλο το καρναβάλι

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανέλαβε και φέτος, κατόπιν αιτήματος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, την Υγειονομική κάλυψη των «Λαογραφικών Θρακικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019», οι οποίες θα κορυφωθούν από 08 έως 10 Μαρτίου 2019.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια του τριημέρου (8-10 Μαρτίου), λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που αναμένεται να κατακλύσει την πόλη μας, έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές δυσμενείς καταστάσεις, εφόσον προκύψουν.

Συγκεκριμένα, μία υγειονομική μονάδα στελεχωμένη από Εθελοντές Σαμαρείτες, έχει ήδη αναπτυχθεί στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Π.Τ. Ξάνθης από τους διοργανωτές. Η μονάδα αυτή θα βρίσκεται σε άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα κατά την διάρκεια όλων των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται εκεί.

Την 10η Μαρτίου 2019, τελευταία ημέρα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, θα λειτουργήσουν παράλληλα δύο υγειονομικές μονάδες στον χώρο των εκδηλώσεων. Η πρώτη στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης και η δεύτερη στο παλαιό γήπεδο του ΑΟΞ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παραχωρήθηκε στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Π.Τ. Ξάνθης.

Οι δύο υγειονομικές μονάδες θα είναι στελεχωμένες, εκτός από Εθελοντές Σαμαρείτες και με ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε ετοιμότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την αντιμετώπιση πιθανών δυσμενών καταστάσεων. Επιπλέον, έχει εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές η παρουσία δύο ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με το κατάλληλο προσωπικό, τα οποία θα συμβάλλουν στη/στις διακομιδή/ές, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, κατά την διάρκεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης της Κυριακής, Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης αλλά και των γειτονικών πόλεων, θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά περιστατικά που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Σχετικά Άρθρα