slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Καρναβάλι Ξάνθης 2019: Το σημερινό πρόγραμμα Σάββατο 2 Μαρτίου (Συναυλία Τόνι Σφήνος)

Πλατεία Δημοκρατίας

11:30.

Χορευτικά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι:

  • Ευμοίρου Ξάνθης
  • Χαλκειού Χίου
  • Κρητικής Αδελφότητας Ξάνθης
  • Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα λίγο παρακάτω: 

 

Πλατεία Δημοκρατίας

19:00

Συναυλία Τόνι Σφήνος

 

Φέτος τις απόκριες ο ΤοnisSfinos επισκέπτεται την Ξάνθη και μας μεταφέρει στην εποχή που το μήκος της φούστας ανεβαίνει, ο ερωτισμός είναι διάχυτος, τα flappergirls ζουν έντονα και προκλητικά ενώ κατακλύζουν τα γκανγκστερικά στέκια της δεκαετίας του ’20.

Σε ένα αποκριάτικο σόου που μας θυμίζει κάτι από «Chicago», «CottonClub» και «MoulinRouge» με disco πινελιές και απεριόριστο χορό και κέφι, ο ιντερνάσιοναλ playboy επισκέπτεται μια απαγορευμένη δεκαετία του μεσοπολέμου και μιας παράνομης πτυχής της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα όμως, σε LongIslandIcedTea και της ιταλικής μαφίας, ο Τόνις θα βρει πάλι το πιο ακατάλληλο κορίτσι.

Μπορεί ο Σφήνος στο νέο του show “TONIGUN” να βγάλει τον DonCorleone από μέσα του ή θα μείνει για πάντα το παιδί των λουλουδιών που έχουμε γνωρίσει.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:00

Χορωδιακή βραδιά

 

Πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης

Η Πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 με σκοπό τη σύσφιξη καλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων και φορέων αλλά και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο διάστημα από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα με συμμετοχή σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και χορωδιακά φεστιβάλ όπως Καρπενησίου, Πατρών, Αλεξανδρούπολης, στο Διεθνές Χορωδιακό φεστιβάλ Λ.Π. ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, Μεγάρων, Gabrovo Βουλγαρίας, Καρδίτσας, Λευκωσίας – Λεμεσού Κύπρου κα.

 

Μικτή Χορωδία Πύργου.

Η τετράφωνη Μικτή Χορωδία Πύργου ιδρύθηκε το 2000 ως Δημοτική, αλλά το 2003 μετατράπηκε σε σωματείο αυτοδιοικούμενο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εθελοντή καλλιτεχνικό Διευθυντή και μαέστρο, τον μουσικό Θοδωρή Παναγόπουλο και την Τζένη Λάγιου στο πιάνο. Από τότε μέχρι σήμερα με συνέπεια και επιμονή έχει φτάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο και κατέχει ένα ευρύ ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει τους κλασσικούς μας Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Ανδριόπουλο, Κουγιουμτζή, Μαυρουδή, πολλούς νεότερους, αλλά και τους ρεμπέτες μας. Έχει πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Συμμετείχε στην τελετή έναρξης και λήξης των Παρολυμπιακών Αγώνων, το Σεπτέμβριο του 2004 στην Αθήνα. Το 2013 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γιάννης Τζουανόπουλος στο Ηρώδειο για τους «Έλληνες του κόσμου». Επισκέφτηκε την πόλη BoulognesurMer στη Γαλλία ως προσκεκλημένη της χορωδίας “Chantejoie” σε ανταπόδοση της φιλοξενίας της Γαλλικής Χορωδίας στον Πύργο. Έχει διοργανώσει 10 χορωδιακές Συναντήσεις στον Πύργο και από το 2016 πραγματοποιεί στην Ολυμπία το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Μικτή Χορωδία Συλλόγου Σιδηροκάστρου Σερρών

 

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Η μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1962. Από το 1983 αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης. Από το 1992 μαέστρος είναι ο Θεόδωρος Μανώλης. Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει πάνω από τριάκοσες εμφανίσεις στην Ξάνθη, σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει δώσει παραστάσεις σε Κύπρο, Ιταλία, Ελβετία, Ρουμανία, Τουρκία και Γερμανία. Τη χορωδία συνόδευσαν κατά καιρούς διάφορες ορχήστρες ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματός της, όπως η μπάντα του 4ου Σώματος Στρατού.

Διευθύνει ο Θεόδωρος Μανώλης.

 

Αμφιθέατρο Δ.Π.Θ. «Καραθεοδωρή», Κιμμέρια Ξάνθης.

20:00 Μουσικοχορευτική παράσταση Μουσικοχορευτική παράσταση «1919-2019 Ξάνθη ελεύθερη».

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζει την μεγάλη του μουσικοχορευτική παράσταση που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της ελεύθερης πόλης μας, μέσα από ιστορικά γεγονότα, χορούς, τραγούδια και δρώμενα.

Συμμετέχει η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ, το χορευτικό συγκρότημα από το Χαλκειός της Χίου και στη μουσική κάλυψη της παράστασης είναι το μουσικό συγκρότημα «Μπάντα Τέτοια».

Οργάνωση: ΦΕΞ / Χορευτικό εργαστήρι ΦΕΞ

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00

Αποκριάτικες περιπέτειες, μπαλνταφάν με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ

Θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού Θεάτρου. Σκηνοθεσία ΒάνιαΦίτσεβα. Γενική είσοδος 3€, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στο τηλ 2541025421.

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού», καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9.

19:00

Έκθεση ζωγραφικής: Όταν η Τέχνη συναντά την κοινωνική προσφορά, του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη.

Πληροφορίες στη σελίδα 50.

 

Αίθουσα Δεξιώσεων «Απόλλων»

Ώρα 21:00

Ετήσιος χορός του Λυκείου των Ελληνίδων.

Ελάτε να χορέψουμε σε παραδοσιακούς ρυθμούς με τη συνοδεία της ορχήστρας «Μπάντα Τέτοια». Οι ενήλικες χορευτές μας θα σας εντυπωσιάσουν με τις εκπλήξεις τους. Τιμή εισόδου 17 ευρώ για ενήλικες και 8 ευρώ για παιδιά με πλήρες μενού και ποτό. Κρατήσεις με δική σας ευθύνη στο τηλ. 6944643310.

Σχετικά Άρθρα