slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σύριζα… 3 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των Φορέων Διαχείρισης. (Επιστολή των εργαζομένων)

Καθυστερήσεις στην πληρωμή της μισθοδοσίας στους Υπάλληλους των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών».

Για ακόμη μια φορά απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ. Οι εργαζόμενοι των ΦΔΠΠ (358 εργαζόμενοι) και συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (Δεκέμβριος 2018, Ιανουάριος 2019 και πολύ σύντομα και Φεβρουάριος 2019), χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μισθοί.

Συνεχίζεται το μοτίβο των τελευταίων τριών χρόνων (2016, 2017, 2018) με τις μισθοδοσίες των εργαζομένων να καθυστερούν έως και πέντε (5) μήνες στην αρχή κάθε χρονιάς, παρόλο που κάθε χρονιά υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι οι μισθοδοσίες για τους πρώτους μήνες του 2018 καταβλήθηκαν τον Ιούνιο!! Πρόκειται για μια ιδιαιτέρα ψυχοφθόρα διαδικασία που οι εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ και οι οικογένειές τους είναι αναγκασμένοι να περνούν κάθε χρόνο.

Παρ’ όλα αυτά προσερχόμαστε κανονικά στην εργασία μας χωρίς καμία διακοπή στα τόσα χρόνια, εκτελώντας κανονικά το έργο μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μας καταβάλλεται ούτε η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2018, αν και είναι εγκεκριμένη στον Προϋπολογισμό του 2018, πρακτική που συνέβη και τα δύο προηγούμενα έτη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που διέπουν τις σχετικές διαδικασίες του εποπτεύοντος Υπουργείου, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την έναρξη καταβολής της μισθοδοσίας μας για το τρέχον έτος. Επισημαίνουμε ότι η καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας συνεπάγεται και καθυστέρηση κάλυψης των ασφαλιστικών μας εισφορών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οφειλές και να επιβάλλονται πρόστιμα προς τον ΦΔ, ένα ακόμα δείγμα κακοδιαχείρισης χρηματικών πόρων.

Είναι φανερό ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστικό υπεύθυνο το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας αποτελεί παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και κατ’ επέκταση παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να καταβληθεί η μισθοδοσία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

πιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Οι Εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου –Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου Αλέξανδρος Χαντζάρας, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου Ευτέρπη Πατετσίνη, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου Βασίλειος Τερζής, Υπάλληλος Αορίστου Χρόνου Δέσποινα Μιχαηλίδου, Υπάλληλος Αορίστου Χρόνου Αναστασία Μιρλή, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου Αθανάσιος Παπούδης, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου Αναστασία Μιχαηλίδου, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου Γεωργία Χατζηεφραιμίδου, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου Κωνσταντίνα Κατσούλη, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου Ευανθία Χαρτζουλάκη, Υπάλληλος Ορισμένου Χρόνου

Σχετικά Άρθρα