slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού της Ξάνθης. Ακολουθεί η μεγάλη συναυλία του Β. Καρρά

Εναρκτήριο λάκτισμα θα έχουμε σήμερα το απόγευμα στις 6 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για το Καρναβάλι 2019. Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

 

 

 

Πλατεία Δημοκρατίας

18:00

Επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019.

Με ένα υπερθέαμα από ήχους, χορό και εντυπωσιακούς φωτισμούς θα ανοίξει η αυλαία των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2019. Με τους χτύπους τυμπάνων να συντονίζονται στους χτύπους της καρδιάς δίνοντας τον παλμό της ζωής, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο κρουστών, ήχων και κίνησης ο Νίκος Τουλιάτος με την ομάδα Ηχοποιοί, θα συνοδέψουν τον Δήμαρχο της πόλης, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του θεσμού. Ταυτόχρονα η Ηχόδραση, άλλη μια ομάδα κρουστών, θα συντονιστεί και από κοινού θα παρουσιάσει ένα εκρηκτικό μίγμα ρυθμού και κίνησης. Αμέσως μετά πνευστά όργανα θα ξεκινήσουν παρουσιάζοντας παραδοσιακούς ήχους. Η σκυτάλη σε ηχοχρώματα Βαλκανίων με συνοδεία φωνής. Η ομάδα Ηχόδραση και η Χρύσα Μωραΐτη θα συνεχίσουν σε παραδοσιακούς δρόμους με κρουστά και τραγούδι. Όλη η μουσική τελετουργία έχει να κάνει με την ψυχαγωγία, το κέφι, την διασκέδαση αλλά πολύ περισσότερο με την ειρήνη και την συνύπαρξη των λαών. Η διαφορετικότητα των κρουστών οργάνων κάθε περιοχής γίνεται μέσο επικοινωνίας και στο συνολικό αποτέλεσμα καθρεφτίζεται η πολιτισμική κουλτούρα των Βαλκανίων. Ακούσματα από χώρες όπως η Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία θα παρουσιαστούν με μια διαφορετική προσέγγιση. Το μουσικό ταξίδι θα καταλήξει βέβαια στην Ελλάδα και στην Ξάνθη όπου οργανώθηκε και προετοιμάστηκε ειδικά για να ανοίξει την μεγάλη αυτή γιορτή.

Πλατεία Δημοκρατίας

19:00

Συναυλία «Βασίλης Καρράς»

Ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής, αυθεντικός και με αμέτρητους θαυμαστές έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό του και να ξελογιάσει τα βράδια μας όπως μόνο αυτός ξέρει. Τα διαχρονικά τραγούδια του που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα, οι επιτυχίες σπουδαίων ερμηνευτών της ελληνικής δισκογραφίας και φυσικά οι τελευταίες του επιτυχίες δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Η πιο χαρακτηριστική λαϊκή φωνή των τελευταίων δεκαετιών θα μας ταξιδέψει με τις αξεπέραστες ερμηνείες του.

Σχετικά Άρθρα