slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τεράστια πρόστιμα της πολεοδομίας καταλογίστηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στον Γέρακα Ξάνθης. Καταγγελία του Μητροπολίτη για την μοναχή Άννα που αντικανονικώς φέρει το μοναχικό σχήμα!

Ειδοποίηση από Μητρόπολη Ξάνθης: Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, με επιστολή ημερομηνίας 25ης Ιανουαρίου 2019, ενημερώνει τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες ότι, το φερόμενο ησυχαστήριο του , δεν έχει ουδεμία Κανονική Υπόσταση, η δε φερόμενη ως «Προεστώσα» «Μοναχή Άννα» (κατά κόσμο Ζωή Μαζλίμη) στερείται Κανονικής Ρασοφορίας και Μοναχικής Κουράς και αντικανονικώς φέρει το μοναχικό σχήμα.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυρία Μαζλίμη, έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Ιερά μας Μητρόπολη, πραγματοποιώντας ομιλίες, καλούμε το ευσεβές πλήρωμα να μην διατηρεί οποιαδήποτε πνευματική επικοινωνία μαζί της, ούτε να δίδει χρήματα προς δήθεν ενίσχυση του εν λόγω ησυχαστηρίου.

 

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν η πολεοδομία έκανε αυτοψία στο μοναστήρι του Οσίου Πορφυρίου Γέρακα Ξάνθης και διαπίστωσε ότι υπάρχει σωρεία αυθαίρετων κατασκευών, επιβάλλοντας πρόστιμα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. (Τα πρώτα στοιχεία μιλάνε για 540.000 ευρώ πρόστιμο για τις κατασκευές και για 240.000 ανά χρόνο για όσο χρόνο διατηρηθούν χωρίς να καθαιρεθούν). Μάλιστα αυτά τα πρόστιμα θα κληθεί να τα πληρώσει η μονή Παναγίας Καλαμούς μιας και το ησυχαστήριο ανήκει στην δικαιοδοσία της.

Σχετικά Άρθρα