slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Την ώρα που Τσιτιρίδης – Χατζόπουλος μαλώνουν για την ΔΕΥΑ Αβδήρων, ο Κριτσίνης φτιάχνει ψηφοδέλτιο. (Μαραθώνια η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ στην Γενισέα)

Διπλή και μαραθώνια θα είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων σήμερα το απόγευμα αφού στην πρώτη τακτική θα συζητηθούν 27 θέματα μεταξύ των οποίων και οι ενστάσεις και βαρύτατες κατηγορίες του Αντωνιάδη κατά της διοίκησης Τσιτιρίδη, ενώ στην συνέχεια έχει οριστεί νέα συνεδρίαση σχετικά με την κατάσταση στην ΔΕΥΑ Αβδήρων μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Χατζόπουλου. Την ίδια ώρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Σάκης Κριτσίνης κάνει προεκλογικό αγώνα και φτιάχνει ψηφοδέλτιο, μαζεύοντας τόσο τους δυσαρεστημένους από την παρούσα κατάσταση όσο και νέους που θέλουν να αλλάξουν τον τόπο τους.

Τα θέματα της συνεδρίασης:

Σας προσκαλώ σε δημόσια τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων (έδρα Γενισέα) στις 28 Δεκεμβρίου 2018,ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7.6.2010) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Γνωμοδότηση επί των ενστάσεων που αφορούν στην ανάρτηση του προτεινόμενου ορίου οικισμού Φελώνης (εισηγητής: Μουμτσάκης Γεώργιος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας)
  2. Γνωμοδότηση επί του νέου προτεινόμενου ορίου του οικισμού Φελώνης μετά την εξέταση των ενστάσεων (εισηγητής: Μουμτσάκης Γεώργιος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας)
  3. Έγκριση του 1ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ» (εισηγητής: Μουμτσάκης Γεώργιος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας)
  4. Έγκριση του 2ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ» (εισηγητής: Μουμτσάκης Γεώργιος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας)
  5. Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Εργασίες κατασκευής σκιάστρων στον οικισμό Πετεινού» (εισηγητής: Μουμτσάκης Γεώργιος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας)
  6. Ανάκληση των παραχωρήσεων της χρήσης και εκμετάλλευσης των μισθίων ακινήτων του Δήμου Αβδήρων προς τη Δ.Ε.Α.ΠΕ.ΧΩ. και υπεισέλευση του Δήμου Αβδήρων ως μισθωτή στις υφιστάμενες μισθωτικές σχέσεις (εισηγήτρια: Ιωακειμίδου Αθηνά, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου)
  7. Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής (εισηγήτρια: Ιωακειμίδου Αθηνά, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου)
  8. Λήψη απόφασης συμμετοχής του Δήμου Αβδήρων, στην υπ’ αρ. Πρωτ. 3867/31-10-18 με κωδικό ΥΜΕΠΕΡΑΑ_04 Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την Υποβολή Προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη. Άξονας Προτεραιότητας (14), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο ΔΡΑΣΗ:14.61.26.2-4.2 “ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ” ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (εισηγητής: Ελευθεριάδης Απόστολος, Προϊστάμενος Τμήματος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος)
  9. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΑ για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και ΕΕΛ για τον οικισμό Σελέρου», προϋπολογισμού 4.290.322,58 ευρώ (εισηγητής: Δήμαρχος)
  10. Έγκριση 14ης τροποποίησης – αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Αβδήρων οικονομικού έτους 2018 (εισηγήτρια: Τσάκου Αρχοντία, Προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών)
  11. Έγκριση συμμετοχής ή μη του Δήμου Αβδήρων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝ. ΡΟ. Α.Ε. (εισηγητής: Δήμαρχος)
  12. Λήψη απόφασης παραίτησης ή μη του Δήμου Αβδήρων από μέλος του υφιστάμενου «ΦΟΔΣΑ» ήτοι από μέλος της ΔΙΑΜΑΘ Α.Α.Ε. (εισηγητής: Δήμαρχος)
  13. Έγκριση δαπανών για επεκτάσεις ΦΟΠ σε οικισμούς του Δήμου (εισηγητής: Εμίν Νουρντάν, Αντιδήμαρχος)
  14. Έγκριση μερικής τροποποίησης της αριθ. 243/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντικατάσταση μελών του Νομικού Προσώπου (ΝΠΔΔ) του Δήμου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αβδήρων» (εισηγητής: Δήμαρχος)
  15. Έγκριση μερικής τροποποίησης της αριθ. 240/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντικατάσταση μελών του Νομικού Προσώπου (ΝΠΔΔ) του Δήμου: «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αβδήρων» (εισηγητής: Δήμαρχος)
  16. Έγκριση της αριθ. 237/2018 απόφασης του ΝΠΔΔ του Δήμου: «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων» με θέμα: «6ητροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 (εισηγήτρια: Ζουρνατζίδου Χρηστακίδου Κωνσταντινιά, Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος ΝΠΔΔ)
  17. Μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο ΝΠΔΔ «Κέντρο Υποστήριξης και Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής – Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας Δήμου Αβδήρων» στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (εισηγητής: Κασσέρης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ)
  18. Κατανομή επιχορήγησης (δ΄ κατανομή) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στα ΝΠΔΔ του Δήμου α) «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αβδήρων» β) «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αβδήρων» και γ) Μειονοτικά Σχολεία (εισηγητής: Δήμαρχος)
  19. Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης λόγω ένδειας σε άπορο δημότη του Δήμου (εισηγητής: Δήμαρχος)
  20. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη εκδήλωσης του Δήμου Αβδήρων για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος (εισηγητής: Δήμαρχος)
  21. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη εκδήλωσης του Δήμου για την αναβίωση του εθίμου της “Μπάμπως” στον οικισμό της Ν. Κεσσάνης του Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Δήμαρχος)
  22. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελίνου (εισηγητής: Δήμαρχος)
  23. Ενημέρωση για τη λειτουργία κτηνοτροφικής εγκατάστασης εντός του οικισμού Πηγαδίων (εισηγητής: Μαυρίδης Νικόλαος, Πρόεδρος Δ.Σ.)
  24. Συζήτηση επί του με αριθ. πρωτ: 16023/21-12-2018 αιτήματος του Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Αντωνιάδη Κωνσταντίνου (εισηγητής: Αντωνιάδης Κωνσταντίνος)
  25. Συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών και Υπηρεσιών για το έτος 2019 (εισηγητής: Κεμανετζής Παναγιώτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Διαφάνειας)
  26. Εξειδίκευση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4555/2018 (εισηγήτρια Τσάκου Αρχοντία, Προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών)
  27. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής γενικών υπηρεσιών (εισηγητής: Κεμανετζής Παναγιώτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Διαφάνειας)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μαυρίδης Νικόλαος

 

Και η συνεδρίαση για την ΔΕΥΑΑ

Σας προσκαλώ σε δημόσια τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων (έδρα Γενισέα) στις 28 Δεκεμβρίου 2018,ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7.6.2010) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αβδήρων (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) (εισηγητής: Δήμαρχος)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μαυρίδης Νικόλαος

Σχετικά Άρθρα