slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ελεύθερος χωρίς κατηγορία και χωρίς να περάσει αυτόφωρο ο Ξανθιώτης ραδιοερασιτέχνης που είχε πομποδέκτη ικανό να ακούει τις συχνότητες της αστυνομίας

Καθοριστική αποδείχθηκε ότι ήταν η παρέμβαση του ραδιοερασιτέχνη Σταύρου Καρυπίδη SV7BVM και του Τηλέμαχου Αρναούτογλου SV7FSK στην διαδικασία προσαγωγής Ξανθιώτη ραδιοερασιτέχνη από αστυνομικούς στην εισαγγελία της Ξάνθης χθες το πρωί. Οι δύο μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΤΗΛΕΘΡΑ Άκη Πανταζίδη SV7OWK ενεχείρισαν την σχετική νομοθεσία που αναφέρει τις ειδικές διατάξεις που διέπουν την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη τις οποίες φαίνεται ότι έλαβαν υπόψιν οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές και άφησαν ελεύθερο τον συνάδελφο ο οποίος μετά από τροχονομικό έλεγχο είχε εντοπισθεί το απόγευμα της Κυριακής σε δρόμο της Ξάνθης να κατέχει ΝΟΜΙΜΑ (μεν) φορητό πομποδέκτη που όμως ένα όργανο (που τον πήρε στα χέρια του) διαπίστωσε ότι είχε την δυνατότητα να μπορεί να ακούει και τις συχνότητες της αστυνομίας (δε). Πράγμα απόλυτα φυσιολογικό μιας και οι δέκτες των μηχανημάτων αυτών είναι ανοικτοί από την κατασκευάστρια εταιρία και μπορούν να ακούνε ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες ΕΚΑΒ- πυροσβεστική- κρατικά δίκτυα, ναυτικές συνομιλίες, αστυνομία κλπ . (Το μηχάνημα ήταν το Yaesu FT 60 με RX 137.000 MHZ – 520.00 MHZ!!!)

Τελικά η εισαγγελία Ξάνθης άφησε ελεύθερο χωρίς κανένα όρο τον Ξανθιώτη ραδιοερασιτέχνη χωρίς να περάσει αυτόφωρο και χωρίς να του απαγγελθεί κάποια κατηγορία. Του έμεινε φυσικά ως ανάμνηση η μια βραδιά στο κρατητήριο της Κρατικής Ασφάλειας Ξάνθης!!!

Η σχετική νομοθεσία που κατατέθηκε από την ΤΗΛΕΘΡΑ στους αστυνομικούς στην αρχή και στην συνέχεια στην εισαγγελία Ξάνθης.

 

Και ολόκληρο το ΦΕΚ: ΦΕΚ_648Β-2013_Τροποποίηση_Καν._Ραδιοερασιτεχνών

 

Σχετικά Άρθρα