Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Πατούλης και Δήμαρχοι της ΚΕΔΕ βρέθηκαν στο ξηραντήριο της ΣΕΚΕ και στο Μουσείο «Αλεξ. Μπαλτατζής» στο Νεοχώρι Σταυρούπολης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης και οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που έγινε στην Ξάνθη βρέθηκαν στο ξηραντήριο και τα θερμοκήπια της ΣΕΚΕ στο Ιωνικό στην περιοχή της Σταυρούπολης, προκειμένου να γνωρίσουν την μεγάλη αυτή επένδυση που έδωσε μια άλλη ώθηση στην καλλιέργεια του καπνού Βιρτζίνια και γενικότερα στη καλλιέργεια ποιοτικού και βιολογικού ελληνικού καπνού.

Τους επισκέπτες ξενάγησε στις εγκαταστάσεις ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης ενημερώνοντάς τους για την μεγάλη επένδυση στην περιοχή:

Παναγιώτης Ταρενίδης στα τοπικά ΜΜΕ: «Το 2012 ξεκινήσαμε με μπροστάρη και πρωτεργάτη τον γενικό μας Διευθυντή Αλέξανδρο Κοντό την προσπάθεια και η ΣΕΚΕ επένδυσε 1.500.000 ευρώ σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Το 2012 έγινε η επένδυση και το 2013 ξεκίνησε η καλλιέργεια βιολογικού καπνού Βιρτζίνια στην περιοχή της Σταυρούπολης με πολύ θετικά αποτελέσματα που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Το δύσκολο δεν είναι μόνο να παράγεις αλλά και να πουλάς. Πάνω από 10 ομάδες εκπροσώπων εταιρειών καπνού από Ρωσία, Ιαπωνία, Κορέα, Αμερική, Κίνα και Γερμανία επισκέφθηκαν την περιοχή και εντυπωσιάστηκαν από την επένδυσή μας.

Το σύνολο της παραγωγής ήταν και παραμένει, όπως το οραματίστηκε ο Αλέξανδρος Κοντός. Βιολογικά και ποιοτικά καπνά. Το εισόδημα προς καπνοπαραγωγούς, σε αυτούς που εργάζονται στα φυτώρια, στους ψήστες κλπ είναι σχεδόν 700-800.000 ευρώ το χρόνο.

Ήδη οι στόχοι της μεγάλης επένδυσης της ΣΕΚΕ στην Σταυρούπολη αποδίδουν «καρπούς» με την αύξηση των ξηραντηρίων και των θερμοκηπίων που βγάζουν γύρω στα 5-6 εκατ. φυτά σε σύγκριση με τα αρχικά 4 εκατ. και πωλούνται στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Φυσικά η υψηλή επιθυμία της ΣΕΚΕ είναι να μετατραπεί σταδιακά η περιοχή της Σταυρούπολης σε βιολογική περιοχή και να επεκταθεί η βιολογική φιλοσοφία και σε άλλα προϊόντα π.χ. φρούτα, λαχανικά, γάλα, τυροκομικά κλπ».

Σχετικά Άρθρα