sliderΤελευταία Νέα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Φεύγουμε κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία σε Καβάλα και Ξάνθη | Δείτε video

Για την Λήμνο αναχώρησε χτες Κυριακή 19 Αυγούστου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Λιμάνι της Καβάλας. Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ τον υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος.

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος στην Καβάλα αναφέρθηκε στην μικρή περιοδεία που έκανε από το Σάββατο στο Δήμο Παγγαίου, την Ξάνθη όπου και διανυκτέρευσε και την Κυριακή στην Καβάλα, εκφράζοντας τις άριστες εντυπώσεις του για την φιλοξενία, τονίζοντας πως: ”Φεύγουμε κατενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι”.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον Μακαριώτατο στα πλαίσια της περιοδείας του και τόνισε χαρακτηριστικά πως: ”Εδώ είμαστε πάντοτε για όλους

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ENA CHANNEL:

 

Και μία μικρή σημείωση: βλέπουμε ότι στην Καβάλα η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου έτυχε ευρείας προβολής και κάλυψης από τα τοπικά μέσα ενώ αντίθετα στην Ξάνθη υπήρξε προσπάθεια από την μητρόπολη Ξάνθης να προβάλλει την επίσκεψη ως ιδιωτική (που όντως έτσι ήτανε) και να προσπαθήσει να αποκλείσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την κάλυψη της επίσκεψης του… Κρίμα γιατί δεν μας έρχεται συχνά ο Αρχιεπίσκοπος στην περιοχή μας. 

 

Σχετικά Άρθρα