slider Τελευταία Νέα

Επιστήμη & Τέχνη μέσα από το Μικροσκόπιο… | Εκδήλωση του ιδρύματος Sciacca στο σπίτι του Χατζηδάκι

Το Ίδρυµα Sciacca και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca διοργανώνουν την πολιτιστική εκδήλωση µε τίτλο: “Επιστήµη & Τέχνη µέσα από το Μικροσκόπιο” Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciaccaδιοργανώνουν στον «Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης Μάνος Χατζιδάκις» την εκδήλωση µε τίτλο «Επιστήµη & Τέχνη µέσα από το Μικροσκόπιο», στην οποία η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστολογίας – Εµβρυολογίας του Τµήµατος Ιατρικής του Δηµοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης κ. Μαρία Λαµπροπούλου παρουσιάζει πώς µέσα από τη µικροσκόπηση µπορεί να γεννηθεί ένα µοναδικό έργο τέχνης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, «Η µελέτη των ιστών στο µικροσκόπιο είναι ένα πολύωρο, µοναχικό κι άχαρο πολλές φορές επιστηµονικό ταξίδι. Έτσι, σε αυτό το µοναχικό ταξίδι έµαθα να αναζητώ τη µαγεία της Τέχνης στις εκατοντάδες ιστολογικές εικόνες, που περνούν, καθηµερινά, µπροστά από τα µάτια µου κι εναλλάσσονται σαν σκηνές βουβής κινηµατογραφικής ταινίας. Σχήµατα και χρώµατα, που από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο αλλάζουν, µετατρέποντας την ψυχρή Ιατρική Επιστήµη σε Τέχνη, µε τρόπο πρωτόγνωρο και µαγικό».

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στις 4 – 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30. Την εκδήλωση θα κλείσει ο τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας ερµηνεύοντας Μάνο Χατζιδάκι. 1 XIII EDIZIONE 2018 TRE TARGHE D’ARGENTO e QUATTRO MEDAGLIE DEL PRESIDENTE DELLA REPUBBLICA ITALIANA MEDAGLIA DEL PRESIDENTE DELLA CAMERA DEI DEPUTATI Τις δυο ηµέρες θα λειτουργήσει έκθεση µε όλα τα έργα της κυρίας Λαµπροπούλου, τα οποία αποτυπώνουν το συναπάντηµα Ιατρικής και Τέχνης µέσα από το µικροσκόπιο, τα οποία θα παραµείνουν και την Πέµπτη 5 Ιουλίου 2018. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:

Η Γενική Γραµµατέας των Διεθνών Βραβείων Βασιλική Μπαφατάκη

Σχετικά Άρθρα