slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επιτυχημένη η ρεμπέτικη βραδιά στο Γηροκομείο Ξάνθης

Το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” , φορέας διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης ευχαριστεί και δημοσίως όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι «ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ» στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Ξάνθης την Κυριακή  24 Ιουνίου 2018.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018  έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου της καρδιάς μας η εκδήλωση – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι «ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ», με μουσική, τραγούδι και χορό. Φίλοι παλιοί και νέοι του ιδρύματος, συντροφεύσανε τους παππούδες μας με περίσσιο κέφι, αγάπη και καλή διάθεση.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ, το ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ και η ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε. τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Σημαντική εθελοντική βοήθεια παρείχαν για την διοργάνωση αυτής της γιορτής-εκδήλωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την ηθική ενίσχυση του Ιδρύματος  οι μουσικοί Ιωάννης Καδόγλου (μπουζούκι, τραγούδι), Χρήστος Παπακωνσταντίνου (μπαγλαμάς, τραγούδι), Ελένη Σιμίκογλου (τραγούδι), Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου (κιθάρα τραγούδι).

    Ξεχωριστή προσφορά αποτελεί η συμμετοχή  και των πολλών μεμονωμένων εθελοντών που βοήθησαν πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της εκδήλωσης εξυπηρετώντας όσο μπορούν καλύτερα όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ξάνθης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Β.Ε. Ξάνθης κ. Σπύρος Κάλφας, κ. Χρήστος Παμπουκίδης και η κ. Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» κ. Γιώργος Παραστατίδης και πλήθος Ξανθιωτών αλλά και φίλων του ιδρύματος από γειτονικές πόλεις.

    Καθ΄όλη τη διάρκεια της βραδιάς αρκετοί από τους επισκέπτες μας «περπάτησαν» εσωτερικά αλλά και εξωτερικά στο συγκρότημα του γηροκομείου της καρδιάς μας, εντυπωσιασμένοι κατά ομολογίας τους από τους ανακαινισμένους

επισκευαστικά και αισθητικά χώρους του ενώ με ευλάβεια άναψαν και το καθιερωμένο κεράκι στον ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Στο τέλος αυτής της υπέροχης Ρεμπέτικης οι παππούδες και οι γιαγιάδες αφού χόρεψαν, τραγούδησαν

και διασκέδασαν με την ψυχή τους με ακούσματα που τους θύμισαν τα νιάτα τους, με τεράστια χαμόγελα και ζωγραφισμένη την συγκίνηση στο πρόσωπό τους ευχαρίστησαν τον κόσμο που τους «αγκάλιασε» και παραβρέθηκε δίπλα τους. Στα αξιοσημείωτα αυτής της βραδιάς  ήταν η μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων που ήρθαν να συνδιασκεδάσουν με τους παππούδες μας και να συμπαρασταθούν στο έργο του διοικητικού συμβουλίου.

      Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των επαγγελματιών της πόλης μας που εν μέσω οικονομικής κρίσης προσέφεραν  τα είδη τους που καταναλώθηκαν στην ρεμπέτικη βραδιά μας. Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των προσφορών. Είναι για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό ότι όλοι οι παρακάτω αναφερόμενοι συνδράμουν με τον τρόπο τους και συνήθως από το υστέρημά τους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει και να «σταθεί» το ίδρυμα και να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των παππούδων και των γιαγιάδων μας στα στερνά τους χρόνια. Ευχαριστούμε λοιπόν τους κάτωθι :

1)Τον Ιωάννη Ταβουλτζίδη (Νερά Άθως 10x 24 τεμ)

2)την ΕΖΑ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με την κάβα GRAAL (Μπύρες κουτάκια 4x 24 τεμ, Εza pilsener 4x 24 τεμ. και Eza lager 2x 24 τεμ)

3)Ποτοποιία ΜΑΝΙΤΣΑ ΜΑΡΘΑ-ΜΑΡΙΑ Ι. (2 ψυγεία)

για τη συνεχή συμπαράστασή τους και για την προσφορά τους.

 

Ο Πρόεδρος

Για το Δ.Σ.

Ο  Γεν.Γραμματέας

Ιωάννης Παπαχρόνης Χαλήλ Καράνταη

Σχετικά Άρθρα