slider Τελευταία Νέα

Ενα τεράστιο μπράβο!!! Ο 11χρονος Ζήσης καθαρίζει τον βυθό του Άι Γιάννη Αβδήρων

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Τον 11χρονo Ζήση (μαθητή της πέμτης τάξης του δημοτικού σχολείου Αβδήρων) τον είχαμε γνωρίσει μέσα από το xanthinews.gr όταν είχε την πρωτοβουλία να φτιάξει ένα βιντεάκι για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με οικολογικό μήνυμα.

Όμως ο Ζήσης δεν έμεινε εδώ… πάλι με δική του πρωτοβουλία πήγε στην παραλία των Αβδήρων και καθάρισε το βυθό από πλαστικά κι απορρίμματα.

Στο βιντεάκι που μας απέστειλε είναι καταγεγραμμένη η όλη του προσπάθεια!

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο καταρχήν για το νεαρό της ηλικίας του και για το οικολογικό μήνυμα που μας περνά ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

 

Ο ίδιος γράφει στην ανάρτηση του στο you tube:

Υποβρύχιος καθαρισμός του βυθού στον Άι Γιάννη Αβδήρων. Ο καθαρισμός έγινε από διάφορα πλαστικά, σχοινιά, πετονιές με αγκίστρια, παλιά παραγάδια, παλιά δίχτυα, πλαστικές σακούλες, βαρίδια από μόλυβδο, ελαστικά οχημάτων και πολλά άλλα που αποτελούν κίνδυνο για την θαλάσσια ζωή και όχι μόνο. Αυτό που βλέπετε είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που έχουμε βγάλει κατά καιρούς έξω. Το βιντεάκι έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τις ευθύνες του καθενός. Εδώ και πολλά χρόνια εθελοντικά και με δική μας πρωτοβουλία κατά διαστήματα προσφέρουμε τον ελεύθερο χρόνο μας με τις όποιες δυνάμεις έχουμε για να κρατήσουμε την θάλασσα μας καθαρή!!!

 

Παλαιότερη ανάρτηση στο xanthinews.gr:

https://xanthinews.gr/11%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%AC%CE%BA%CE%B9/

Σχετικά Άρθρα