slider Travel Τελευταία Νέα

9+1 λόγοι για να ταξιδέψετε στο όμορφο νησί της Θάσου

1. Φυσικό είναι τον πρώτο λόγο να δικαιούνται οι παραλίες της Θάσου, καθώς δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από άλλες εξωτικές παραλίες του εξωτερικού. Παραλίες, όπως η Χρυσή Αμμουδιά, η Ψιλή Άμμος, η Σαλιάρα και ο Παράδεισος είναι βέβαιο ότι θα σας ξετρελάνουν.

2. Μήπως προτιμάτε τις πισίνες; Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βουτήξτε στη Γκιόλα, τη σπάνιας ομορφιάς φυσική πισίνα. Αν είστε τολμηροί, κάντε βουτιές αδρεναλίνης από τους βράχους 8 μέτρων που την περιβάλλουν.

3. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου θα σας δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες, βλέποντας την έκθεση που αφορά την περίοδο από την προϊστορία μέχρι τα τέλη της εποχής του Σιδήρου. Επιπλέον υπάρχουν δείγματα του αρχαίου πολιτιστικού μας πλούτου που βρέθηκαν στις ανασκαφές στην αρχαία πόλη.

4. Συνδυάστε μια βόλτα στο νησί με μία επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά της Θάσου, όπου κατά την αρχαιότητα αποτελούσε το εμπορικό, θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο του νησιού.

5. Απολαύστε ένα κοκτέιλ στον Ποτό και ερωτευτείτε το νησί της Θάσου ξανά και ξανά!

6. Περιηγηθείτε στον Λιμένα, την πρωτεύουσα της Θάσου, καθίστε στα διάφορα ταβερνάκια, επιλέξτε αυτό με την θέα που θα σας κερδίσει (και, πιστέψτε με, είναι πολλά ), παραγγείλτε όσα περισσότερα φαγητά αντέχετε, συνοδεύστε τα με το ποτό της αρεσκείας σας, συζητήστε, γελάστε, χαλαρώστε και ζήστε τη στιγμή σκεπτόμενοι τα μέρη που είδατε (και γιατί όχι, να ορίσετε το επόμενο σας ταξίδι στην πανέμορφη Θάσο).

7. Το Μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ θα σας προσφέρει στιγμές θρησκευτικής γαλήνης, αλλά και δέους, λόγω της άγριας ομορφιάς του τοπίου που το περιβάλλει, με θέα το Αιγαίο και το Άγιο Όρος.

8. Αξίζει, φυσικά, να παρευρεθείτε σε μια από τις πολλές γιορτές που λαμβάνουν χώρα στο νησί.«Γιορτή μελιού» στα Λιμενάρια και στη Σκάλα Πρίνου, «Γαϊδουροδρομίες» στη ΣκάλαΠοταμιάς και «Γιορτή της Σαρδέλας» στη Σκάλα Καλλιράχης, χωρίς να παραλείπουμε το τρελό «Θασίτικο Καρναβάλι». Διαλέξτε και πάρτε!

9. Στο χωριό Παναγία θα έρθετε σε επαφή με την παραδοσιακή κουλτούρα του νησιού. Γραφικά σοκάκια και μια όμορφη πλατεία με ωραία καφενεδάκια και ταβέρνες συνθέτουν το μωσαϊκό αυτού του υπέροχου χωριού!

9+1. Γυρίστε κάθε γωνία του νησιού περπατώντας μέσα από στενάκια και πλατείες, γνωριστείτε με ντόπιους και μάθετε γνήσιες (ή έστω λίγο παραποιημένες από τους γηραιότερους) ιστορίες για τον τόπο τους. Νιώστε την ατμόσφαιρα που θα σας μαγνητίσει και θα σας μετατρέψει σε συχνούς επισκέπτες του.

Σχετικά Άρθρα