slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

Το μήνυμα της Ανάστασης στην Κομοτηνή| φωτογραφίες

Να έχετε πάντα το φως της Ανάστασης στην ψυχή σας, τα λόγια του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στα ελληνικά αλλά και στην ιταλική, γαλλική, λατινική, γερμανική, τουρκική, ομηρική και αγγλική γλώσσα

Να έχετε πάντα το φως της Ανάστασης στην ψυχή σας, ήταν το μήνυμα του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα προς τους πιστούς στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Χριστός Ανέστη και οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα. Ευχές αντάλλαξαν οι πιστοί σε όλες τις εκκλησίες όπου ακούστηκε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, από άκρη σε άκρη του νομού Ροδόπης.

Σε άλλες ενορίες το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης ακούστηκε νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ενώ η ακουλουθία της Ανάστασης τελέστηκε από τον μητροπολίτη στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου Κομοτηνής, στον ναό Αγίου Ελευθερίου της δικαστικής φυλακής Κομοτηνής και στον ναό Ζωοδόχου Πηγής στα δημοτικά νεκροταφεία της πόλης.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία της Παννυχίδος, κατά τη διάρκεια της οποίας και πριν την τελετή της Ανάστασης ανέγνωσε την πατριαρχική απόδειξη για το Άγιο Πάσχα του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά το πέρα της οποίας πρόσθεσε και τις προσωπικές του ευχές. Ακολούθως προέστη της αναστάσιμης θείας λειτουργίας και ανέγνωσε τον κατηχητικό λόγου του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.
Την επομένη, Κυριακή του Πάσχα, ο εσπερινός της Αγάπης τελέστηκε στον μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου και ανεγνώσθη το Ευαγγέλιο στα ελληνικά αλλά και στην ιταλική, γαλλική, λατινική, γερμανική, τουρκική, ομηρική και αγγλική γλώσσα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμονα.

Νωρίτερα, ο επίσκοπος, ενεδύθη την αρχιερατική αμφίεση στην αίθουσα του θρόνου του παλαιού Επισκοπείου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων καθώς και του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών. Στον ναό κατέφτασε εν πομπή, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κομοτηνής.

Χρόνος.gr

 

Σχετικά Άρθρα