slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Ο Ρομπόκριτος «κάλεσε στο βήμα» τον Στρατηγό του ΔΣΣ. (Καινοτομία στις Ένοπλες δυνάμεις)

Το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Καινοτομία & Νέες Τεχνολογίες στις ΕΔ», στο Αμφιθέατρο του Στρατοπέδου «Στεφανίδη» στη Ξάνθη. Την ημερίδα προλόγισαν ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης και ο Δντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης ενώ την έναρξη κήρυξε ο Δκτής του Σ. Στρατού Αντγος Γεώργιος Καμπάς.

Επιπλέον παραβρέθηκαν οι πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της Ξάνθης, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς επίσης και μαθητές σχολείων της περιοχής οι οποίοι επέδειξαν τις επιστημονικές τους γνώσεις μέσα από τα έργα τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα παιδιά του συλλόγου ρομποτικής Ξάνθης έχουν λάβει πρόσφατα διακρίσεις σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2017 στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, με τον τίτλο FIRST Global Robotics Challenge.

Ένα από τα έργα των μαθητών της ρομποτικής ομάδας, ο Ρομπόκριτος, κινείται στον χώρο της ημερίδας και με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, καλεί τον Στγο Δκτή του Δ΄ΣΣ να προλογίσει την ημερίδα από το βήμα.

Σχετικά Άρθρα