sliderΚαρναβάλι ΞάνθηςΤελευταία Νέα

Σάββατο 10: Δείτε το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, το πρωί λαογραφικά χορευτικά και το βράδυ συναυλία Πέτρος Ιακωβίδης

Πλούσιο είναι και σήμερα το πρόγραμμα των Θρακικών λαογραφικό γιορτών Σάββατο 10, Φεβρουαρίου σήμερα και υπάρχουν το πρωί λαογραφικά χορευτικά στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ενώ το απόγευμα στις εξίμιση μεγάλη συναυλία με τον Πέτρο Ιακωβίδη δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσω αλλά και όλων των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε διάφορα στέκια της πόλης.

 

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

11:30 Λαογραφικά Χορευτικά

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης παρουσιάζει τα φιλοξενούμενα τα χορευτικά:

  • Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης.
  • Σύλλογος Μυτιληναίων Ν. Καβάλας.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

17:00 Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης

Μπαλνταφάν

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου πραγματοποιεί αποκριάτικο μπαλνταφάν προκειμένου να διασκεδάσουν τα παιδιά με τους γονείς, εν όψει της Καρναβαλικής περιόδου, δίνοντας χαρά και γέλιο στα παιδιά μας.

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

18:30 Συναυλία Πέτρος Ιακωβίδης

Ο Πέτρος Ιακωβίδης ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική σε ηλικία μόλις 13 ετών. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα όμως κατάφερε με τα τραγούδια του να γίνει αγαπητός στον κόσμο και σε κάθε εμφάνισή του ο κόσμος να δίνει δυναμικό παρόν. Έχει μουσικές σπουδές σε κιθάρα, μπουζούκι, κρουστά και πιάνο. Το πρώτο του επίσημο single κυκλοφόρησε το 2015 από την Minos EMI και έφερε τον τίτλο «Ο έρωτας μου γίνε» σε μουσική και στίχους του ίδιου αλλά και του Stan.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής στις 11 Ιουνίου, 2017 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο «Αποτυπώματα» από τη Minos Emi / Universal σε παραγωγή της Icon Music το οποίο έγινε χρυσό.

Πέρα από το τραγούδι, ο Πέτρος Ιακωβίδης ασχολείται και με την σύνθεση. Έχει γράψει τραγούδια που έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία τόσο για τον Κωνσταντίνο Αργυρό «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» – «Φοβάμαι» – «Ξημερώματα»), όσο και για τον Stan («Χτύπα» – «Eίσαι Απαραίτητη») κ.α.

Να μην λείψει κανείς…

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:00 Χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικό και μαέστρο της πόλης μας Τηλέμαχο Μεταλλινό.

 

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Η Μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1962. Από το 1983 αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης. Από το 1992 μαέστρος είναι ο Θεόδωρος Μανώλης. Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει πάνω από τριάκοσες εμφανίσεις στην Ξάνθη, σε πολλές άλλες πόλεις  της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει δώσει παραστάσεις σε Κύπρο, Ιταλία, Ελβετία, Ρουμανία, Τουρκία και Γερμανία. Τη χορωδία συνόδευσαν κατά καιρούς διάφορες ορχήστρες ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματός της, όπως η μπάντα του 4ου Σώματος Στρατού. Την χορωδία διευθύνει ο Θεόδωρος Μανώλης.

 

Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου Γιαννιτσών

Η Χορωδία είναι τμήμα του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗΚΕΠΑΠ) με έδρα τα Γιαννιτσά. Ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό την ανάπτυξη, καλλιέργεια και προβολή της Χορωδιακής Μουσικής και την διάδοσή της στο ευρύ κοινό. Έχει λάβει μέρος σε πολλαπλές χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ Ελληνικά και Διεθνή. Έχει διοργανώσει κατά το παρελθόν αρκετές χορωδιακές συναντήσεις. Στο ποικίλο και πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται κλασικά και έντεχνα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και εκκλησιαστικοί ύμνοι. Τη χορωδία η οποία αποτελείται από 40 περίπου μέλη, διδάσκει και διευθύνει, ο μαέστρος κ. Δημήτρης Καμπούρογλου.

 

Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας

 

Η μικτή τετράφωνη χορωδία του Δήμου Καλλικράτειας ιδρύθηκε το έτος 2000 με πρωτοβουλία φιλόμουσων δημοτών. Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει έντεχνα ελληνικά τραγούδια, εκκλησιαστικά και επιλογές από το διεθνές ρεπερτόριο. Πήρε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συμμετέχοντας και οργανώνοντας χορωδιακές συναντήσεις. Αριθμεί 40 μέλη και είχε την τύχη να την διευθύνουν πολύ αξιόλογοι μουσικοί όπως η κ. Μελιγκοπούλου Μαρία, ο κ. Κούκας Γιάννης ενώ από το 2007 διευθυντής της είναι ο κ. Γιάννης Σγούρας.

 

Μικτή Χορωδία Μουσικού Ομίλου Στυλίδας

 

Από το 1994 λειτουργεί η «Μικτή Χορωδία Μουσικού Ομίλου Στυλίδας». Πρόκειται για ένα τετράφωνο χορωδιακό σύνολο που αποτελείται από γυναίκες και άνδρες, κατοίκους του Δήμου Στυλίδας, με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και αγάπη στην χορωδιακή μουσική.

Σκοπός της είναι η πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής, η παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Στυλίδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και η εκπροσώπηση της Στυλίδας σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πανελλήνιας ή και πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Δείτε κι άλλες εκδηλώσεις παρακάτω


Άλλες Εκδηλώσεις

 

Αρχοντικό του συλλόγου Π.Α.Σ. Αντίκα (ΧΑΣΙΡΤΖΌΓΛΟΥ 8)

13:00 Ιστορία των αρμάτων (παιδικές χειροτεχνίες)

Το καρναβάλι των χρωμάτων έφτασε και το συνεργείο του Π.Α.Σ. Αντίκα χρειάζεται βοήθεια! Δίνουμε ραντεβού στο αρχοντικό του συλλόγου για να γνωρίσουμε την ιστορία των αρμάτων (έκθεση φωτογραφίας από 10/02-17/02 18:00-21:00).

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να φτιάξουμε παρέα το δικό μας άρμα!

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00 Αποκριάτικες περιπέτειες

«Παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο» Ταξίδι στις προφορικές αφηγήσεις των λαών.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Τραγούδια, μουσική:  Αλέξανδρος Μακρής

Γενική είσοδος 3€.

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

20:30 «φτου πιπέρι»  Λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια όλα τσ’ Αποκριάς.

Στη ΦΕΞ γιατί είναι απουκριές!  Μην τη χάσετε.  Μόνο μια παράσταση αυστηρά για ενήλικες.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Κιθάρα – Τραγούδι: Αλέξης Μακρής, Βιολί: Γιάννης Μαρουλάκης και η Ορχήστρα και η Χορωδία  παραδοσιακής μουσικής της ΦΕΞ.

Προλογίζει η Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου. Δρ Λαογραφίας, Δ.Π.Θράκης.

Πληροφορίες, προσκλήσεις: Τηλ. 2541025421 – Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης –  Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Πρόσκληση 5€ με κρασί οικονομική ενίσχυση του Μουσείου  – περιορισμένος αριθμός.

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. – Κεντρική Αίθουσα – Καπναποθήκη «Π» – Καπνεργατών 9

18:30 Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη»

Παραστάσεις Καραγκιόζη: «Το Στοιχειωμένο Δεντρί»

Γενική είσοδος: 5€

 

Αίθουσα Δεξιώσεων  «Απόλλων» – 4ο χλμ. Ξάνθης – Λάγους

21:00 Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης – Ετήσιος αποκριάτικος χορός

Τον χορό ανοίγουν οι χορευτικές ομάδες του παραπάνω Σωματείου σ’ ένα επιλεγμένο εντυπωσιακό παραδοσιακό πρόγραμμα.(xanthinews.gr)

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Παπαγεωργόπουλος Αλέξανδρος στο Κλαρίνο, Παρασκευόπουλος Στάθης στα Κρουστά, Μπακλατζής Μάκης στο Βιολί, Νταυλιάκος Γιώργος στη Γκάιντα και Πασσόπουλος Σταμάτης στο Ακορντεόν.

Τιμή εισόδου: 17 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά με πλήρες μενού και ποτό.

RESERVE: Στα τηλέφωνα 2541070777, 6944643310 με δική σας ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα