slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό Δελτίο | 19-1-2018

Κομοτηνή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη 15χρονου ημεδαπού για απόπειρα ληστείας σε κατάστημα στην Ορεστιάδα   

Συνελήφθη επίσης 31χρονη ημεδαπή, μητέρα του δράστη, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθη χθες (18-1-2018) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας.   

Ειδικότερα,  χθες το βράδυ, ο 15χρονος εισήλθε σε κατάστημα της πόλης, όπου επιχείρησε να αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την 35χρονη, υπήκοο Κίνας, υπάλληλο του καταστήματος. Στην προσπάθεια της να τον αποτρέψει, ο δράστης άσκησε σε βάρος της σωματική βία και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του καταστήματος.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 15χρονο.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη επίσης και η 31χρονη ημεδαπή μητέρα του δράστη, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.   

Σημειώνεται ότι η 35χρονη  μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Κατασχέθηκαν πάνω από 9 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (18-1-2018) το μεσημέρι, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών.  

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που οδηγούσε, είκοσι μία  (21) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9.144 γραμμαρίων, τις οποίες εισήγαγε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το όχημα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

 

dav

 

dav

Κομοτηνή, 18 Ιανουαρίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι FYROM οι οποίοι επιχείρησαν να προμηθεύσουν κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής με ναρκωτικά  

Συνελήφθησαν, χθες (17-1-2017) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι FYROM, ηλικίας 63 και 43 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.  Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 25χρονο υπήκοο FYROM, έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.

Αναλυτικότερα, ο 63χρονος, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει τον 25χρονο κρατούμενο με ναρκωτικά, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα σε υποδήματα, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, εντός των υποδημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 6,5 γραμμαρίων, καθώς και 4 γραμμάρια θρυμματισμένων ναρκωτικών δισκίων.  

Όπως προέκυψε, ο 63χρονος ενήργησε από κοινού με τον 43χρονο, ο οποίος ανέμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξωτερικά του Καταστήματος Κράτησης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 3 ναρκωτικά δισκία και 1 αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 26 εκατοστών.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Σχετικά Άρθρα