slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Αυτή είναι η απάντηση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” στην απόσυρση του νομοσχεδίου από τον Κοντονή

Ήρθε στα γραφεία μας το παρακάτω κείμενο από την αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την προβάλουμε αυτούσια για να γνωρίζουν οι πολίτες της περιοχής και τα επιχειρήματα αλλά και την άποψη της άλλης πλευράς.

 

Η επιστολή

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η απόσυρση της τροπολογίας στην βουλή, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), είναι απογοητευτική. Η αναγκαιότητα να αποσυρθεί η τροπολογία είναι απώλεια για την δημοκρατία της χώρας μας.

 

Η ιστορική Τουρκική Ένωση Ξάνθης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχει ιστορία 90 ετών, για την οποία μαζί με άλλες ενώσεις θα υπήρχε η δυνατότητα εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά η αντίδραση που έδειξαν πολλά πολιτικά κόμματα και μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είδαμε για άλλη μια φορά ότι βλάπτει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.

 

Λυπούμαστε και εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι ξύπνησαν για μια ακόμη φορά τα ανακλαστικά με αντιμειονοτικές και ρατσιστικές δηλώσεις, ενώ με θλίψη παρατηρούμε πως και εντός της βουλής και στην κοινή γνώμη σχηματίστηκε ένα  ‘αντιμειονοτικό’ περιβάλλον. Οι κύκλοι αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να δουν πως οι πολίτες της μειονότητας στην Δυτική Θράκη αποτελούν ‘υπόδειγμα’ πίστης προς την χώρα, βλάπτουν την χώρα και την δημοκρατία μας.

 

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης αναμένει εδώ και περίπου 10 χρόνια την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι περιμένουμε την άμεση και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, οι οποίες δεν εφαρμόζονται εις βάρος της δημοκρατίας, της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Δεν πρέπει να ξαχνάμε ότι είναι αναγκαία η εκπλήρωση των απαιτήσεων του διεθνούς δικαίου και η εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ από την μεριά της χώρας μας που έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Για το λόγο αυτό υπενθυμίζουμε ότι η χώρα μας, η οποία δεν έχει εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, δέχεται συστάσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης εδώ και 10 χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να καθιστά την χώρα μας σαν χώρα που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ”. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει.

 

Επιθυμούμε ως Τουρκική Ένωση Ξάνθης να υπενθυμίσουμε πως μέσα στα 10 χρόνια που πέρασαν από την δικαίωση της Ένωσης μας στο ΕΔΑΔ στις 27 Μαρτίου του 2008, διαμέσου των δικηγόρων μας έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο ΕΔΑΔ και αναμένουμε την ιστορική απόφαση σχετικά με τη Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

 

Με αυτό τον τρόπο, όπως δήλωσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υπογραμμίζουμε ότι η πρόταση τροποποίησης του νόμου θα πρέπει να έρθει και πάλι στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, να εκπληρώσει τις απαιτήσεις όσον αφορά τις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να εγκρίνει τη νομική ρύθμιση που θα διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα