slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Έβλεπαν ότι η γέφυρα στον Κομψάτο είχε μετακινηθεί και δεν έκανε κανείς τίποτε (το άφησαν για… αργότερα!!!)

Είκοσι περίπου μέρες πριν την κατάρρευση της γέφυρας στην Ε.Ο. Κομοτηνής- Ιάσμου- Ξάνθης, στο σημείο μεταξύ Πολυάνθου και Ιάσμου, στον ποταμό Κομψάτο, είχε ενημερώσει η Δημοτική Αρχή Ιάσμου την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας.

Δύο μέρες μετά, αρμόδιο τεχνικό κλιμάκιο είχε επισκεφτεί το σημείο και είχε προβεί σε αυτοψία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ιάσμου, του κ. Καδή Ισμέτ στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η επιτροπή αποτελούμενη από μηχανικούς διαπίστωσε την ανάγκη υποστήριξης της γέφυρας, ωστόσο, όχι και το κατεπείγον της υλοποίησης των εργασιών που απαιτούνταν με αποτέλεσμα να μην αποφασισθεί η διακοπή της κυκλοφορίας από εκεί και η άμεση υλοποίηση υποστηρικτικών έργων. Η πτώση τμήματος της γέφυρας το πρωί της Κυριακής πρόλαβε τις όποιες εξελίξεις- ενέργειες των υπευθύνων.

Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι κάτοικοι της περιοχής, διερχόμενοι οδηγοί κυρίως, εξέφρασαν μέρες πριν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση της γέφυρας. «Ειδικά για την διέλευση τους πάνω από τη γέφυρα έλεγαν ότι το όχημα τους «σκάλωνε» σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Μηχανικοί του Δήμου έσπευσαν και έκαναν την αυτοψία ενημερώνοντας εμένα αμέσως κι εγώ με την σειρά μου την Περιφέρεια.» δήλωσε ο κ. Καδή Ισμέτ.

φώτο: ΡΕΤΖΕΠ ΚΑΡΑΤΖΑ

Σχετικά Άρθρα