slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην παλιά πόλη για σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Κεντρική Σκηνή συναυλία Μελίνα Κανά, Πάνος Παπαϊωάννου & Rom Royale

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Μελίνα Κανά, Πάνος Παπαϊωάννου & Rom Royale

Φέτος το καλοκαίρι η Μελίνα Κανά με συνοδοιπόρους τις ενθουσιώδεις μουσικές των Rom Royale και την ζεστή φωνή του Πάνου Παπαϊωάννου, μέσα από λαϊκά, παραδοσιακά και βαλκανικά μονοπάτια ενώνει φωνές, ψυχές και μουσικές.

Η  Μελίνα, από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, έχει δώσει μεγάλες και σημαντικές στιγμές ερμηνείας σε τραγούδια όλων σχεδόν των  μεγάλων σύγχρονων δημιουργών. Οι συνεργασίες της πολλές και ουσιαστικές, της δίνουν το προνόμιο μίας μεγάλης δισκογραφίας και την κατατάσσουν στις σημαντικότερες ελληνίδες ερμηνεύτριες.

Ο Πάνος Παπαϊωάννου μας συστήθηκε με το τραγούδι «Τα μεροκάματα», σε μουσική Χρ. Καραντωνίου και στίχους Δ. Παπαχαραλάμπους, το οποίο κέρδισε το βραβείο κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού. Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ  «Ο χορός των ημερών», κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2015 και αποτελεί μια νέα πρόταση για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Οι Rom Royale επαναδιαπραγματεύονται την Balkan μουσική, με μια φρέσκια πρόταση. Ο ιδιαίτερος συνδυασμός των μουσικών οργάνων (τρομπέτα, κλαρίνο, σαντούρι και κοντραμπάσο) δημιουργεί έναν καινούριο ήχο που συνεπαίρνει και ενθουσιάζει κα τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα από τις μεγάλες επιτυχίες της Μελίνας Κανά ως τις βαλκανικές εντάσεις των Rom Royale, από τις δημοτικές ρίζες ως τις λυρικές μπαλάντες του Πάνου Παπαϊωάννου κι από τα χάλκινα ως τις γλυκές κιθάρες… αυτό το καλοκαίρι θα γεμίσει με μουσικές!

Οι Rom Royale είναι: Δούσος Γιώργος – Κλαρίνο / Κουμαρτζής Δάνης – Κοντραμπάσο / Μέτσιος Παύλος – Τρομπέτα  Πασχαλίδης Βαγγέλης – Σαντούρι / Αγγελάκης Γιώργος – Τρομπόνι

Συμμετέχουν: Στρατής Σκουρκέας κρουστά / Ζαχαρίας Γερασκλής, μπουζούκι

Ηχοληψία: Νίκος Κόλλιας

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

20:00 Συναυλία με την Φωτεινή Τσιγάρα

Η Φωτεινή Τσιγάρα, μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης, ασχολείται εδώ και μερικά χρόνια ερασιτεχνικά με τη μουσική και συγκεκριμένα με το έντεχνο τραγούδι. Τραγουδά και παίζει κιθάρα!

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

21:30 Συναυλία ΕΠΑΛ-ΗΘΕΥΣΙΣ

Το Δεκέμβριο 2014 γεννήθηκε η μουσική ομάδα στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ξάνθης (1ο ΕΠΑΛ) που γρήγορα μεγάλωσε και απέκτησε το όνομα «ΕΠΑΛ- ΛΗΘΕΥΣΙΣ». Αυτή η μουσική ομάδα, ανανεωμένη το σχ. έτος 2015-2016 υποστήριξε το πολιτιστικό πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης με τίτλο: «ΕΝΤΕΧΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΠΑΛ-ΗΘΕΥΣΙΣ»
Τα παιδιά της μουσικής αυτής ομάδας, που την αγκάλιασαν με πολύ μεράκι και αγάπη από την πρώτη στιγμή, θα σας ταξιδέψουν με αγαπημένα τραγούδια στα μονοπάτια τις έντεχνης μουσικής. Συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης για τον σχολικό εκφοβισμό (bulling), στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και τοπικών φορέων (γηροκομείο, ψυχολογικό κέντρο κ.α.).

Οι μουσικοί του συγκροτήματος:

Αναστασίου Μάριος – φωνή, κιθάρα

Αντωνίου Ραφαήλ – πλήκτρα

Τσαρμαντίδης Κωνσταντίνος – φωνή, κιθάρα

Οσμάν  Τογιάνς – κρουστά

Μιχαέλα Σαββίδου – μπάσο

Σιώπης  Αλέξανδρος – μπουζούκι, φωνή

Βασιλειάδου Αθηνά – φωνή

Γούλα Ζωή – φωνή

Κώστογλου  Κωσταντίνα – φωνή

Οι συντονίστρια καθηγήτρια    Μάτσα Μεταξία (ΠΕ01,18.02)

 

Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ  

19:00 «Τζερόνιμο» για παιδιά και όχι μόνο

Είμαι ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο πιο διάσημος συγγραφέας του κόσμου και σας περιμένω όλους στην αυλή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της πόλης για να σας παρουσιάσω τα νέα μου βιβλία. Θα ταξιδέψουμε στον παγωμένο Βορρά για να αντιμετωπίσουμε τους τρομερούς γίγαντες δράκους, θα παίξουμε ένα υπέροχο ποντικοπαιχνίδι και θα έχω εκπλήξεις για όλους σας! Ξέχασα να σας πω, πως 2 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα βιβλίο μου. Όλες οι ιστορίες μου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος. Θα περάσουμε φανταστικά να μην λείψει κανείς!!!

Ο ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η συμπεριφορά του Τζερόνιμο Στίλτον βασίζεται σε παγκόσμιες ηθικές αξίες, όπως η καλοσύνη και μετριοφροσύνη, η επιθυμία να λειτουργεί με γνώμονα το καλό, η συνέπεια και η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση του χαρακτήρα. Επιπλέον, ο Τζερόνιμο είναι πάντα αισιόδοξος και δεν αποθαρρύνεται ποτέ σε αρνητικές καταστάσεις. Μπορεί ορισμένες φορές να νιώθει κατάθλιψη ή απογοήτευση, ωστόσο αυτή η διάθεση δεν διαρκεί πολύ και ύστερα από λίγο νιώθει και πάλι αισιόδοξος και γεμάτος θετική σκέψη.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Μουσείο.

Οργάνωση: ΦΕΞ, Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, βιβλιοπωλείο Πυργελή.

 

Λύκειο των Ελληνίδων  – Παρ/μα Ξάνθης      

19:00 «Περιήγηση: Ο δρόμος του νερού στην Παλιά Ξάνθη»

Με τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Γκαγκαλίδη περπατούμε στην Παλιά Ξάνθη έχοντας ως σημείο αναφοράς το νερό και τη σχέση του με τη ζωή της κατά το παρελθόν. Περνούμε από την «παραλία», την πεζογέφυρα του ποταμού Κόσυνθου και τον Μυλαύλακα – Μονοπάτι της Ζωής.

Συνάντηση στο Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1) με προορισμό την Παλιά Ξάνθη.

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

20:00 Βραδιά παρουσίασης των Εργαστηρίων Tai Chi Chuan της ΦΕΞ

Το Εργαστήρι Tai Chi Chuan του Αυθεντικού Yang στιλ της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σας προσκαλούν σε μια βραδιά παρουσίασης της δράσης και της δομής των τμημάτων μας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους ενώ μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας και στα τμήματα που θα λειτουργήσουν με το νέο εξάμηνο.

Εγγραφές  από Δευτέρα 31-08

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Οργάνωση: ΦΕΞ, Εργαστήρι Tai Chi Chuan του Αυθεντικού Yang στιλ.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Αυλή

20:30 Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και ο Θίασος Σκιών των Απόστολου Δομτζίδη, Νατάσας Μιχαηλίδου και Ειρήνης Κατσιλίδου παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός». Η θέση του γραμματικού του σεραγιού «ορφάνεψε» και ο δαιμόνιος Καραγκιόζης έρχεται να την καλύψει. Σύντομα όμως έρχονται και οι μπελάδες…

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

21:00 Συνθέσεις κι αντιθέσεις με τους Ν. Ζαπάρτα – Κ. Δεδούση

Ο Κώστας Δεδούσης και ο Νίκος Ζαπάρτας είναι δυο υπέροχοι ερμηνευτές με  ξεχωριστή μουσική πορεία, που για χάρη του Συλλόγου Εβριτών συμπράττουν απόψε και μας παρουσιάζουν ένα διαρκές παιχνίδι συνθέσεων και αντιθέσεων, μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση με μελωδίες και χορευτικά μοτίβα από όλο το φάσμα της Ελληνικής παράδοσης.

Ο Κώστας Δεδούσης ένας από τους πιο αναγνωρισμένους βιρτουόζους παραδοσιακούς κλαρινίστες που έχουμε την τύχη να ζει στην πόλη μας, διακρίνεται για τη υψηλή του τεχνική, την καθαρότητα του ήχου, τη μουσικότητα, αλλά και την μοναδική ικανότητα του να μεταφέρει αυθεντικά και ακέραια, το ηχόχρωμα της κάθε περιοχής.

Ο Νίκος Ζαπάρτας είναι ο σύγχρονος εκφραστής του αυθεντικού δυτικοθρακιώτικου χρώματος, με τεράστιο βάθος στις ερμηνείες του, με πηγαία δεξιοτεχνία στο βιολί και εντυπωσιακό ρεπερτόριο σε ανέκδοτα τραγούδια.

Η συνεργασία των δυο μουσικών έχει άρωμα… ζωής. Μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό,  ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο που θα μας φέρει στο νου γλυκές αναμνήσεις.

Μαζί τους μια ωραία παρέα εκλεκτών μουσικών αποτελούμενη από τον Απρίλη Γιώργο στην κιθάρα, τον Καβαρατζής Απόστολος στο αρμόνιο και τον Ηλιάδης Ευκλείδης στα κρουστά

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Στέκι Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού Πύργου & Χασιρτζόγλου στο Parking)

Ποντιακή  βραδιά παρέα με τον Αλέξη Παρχαρίδη.

 

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά με τους Γιάννη Γκόβαρη, Γιάννη Μπανιώτη

Κλαρίνο: Σπύρος Μπόκορος

 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Ο Θρηίκιος ήχος επιστρέφει και… το γλέντι καλά κρατεί!!!

Ηρακλής Ψωμαδόπουλος – γκάιντα

Γιώργος Παπαδόπουλος – κρουστά

Αλέξανδρος Κοκκαλίδης – θρακιώτικη λύρα, τραγούδι

Τάσος Δασκαλόπουλος – λαούτο

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Ο Νίκος Στογιαννίδης με τον Ανέστη Μελισσόπουλο θα μας παρουσιάσουν ένα εντελώς πρωτοποριακό πρόγραμμα, καθότι οι μουσικές εμπνεύσεις του αρέσουν στην νεολαία και σε όσους αισθάνονται νέοι. Έτσι σε ένα πολύ καλά φορμαρισμένο ρεπερτόριο, που αποτελείται από μοντέρνο λαϊκό αλλά και ελαφρολαϊκό πρόγραμμα, ενσωματώνει δικές του δημιουργίες και δημιουργεί μια μοναδική εκρηκτική ατμόσφαιρα.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής,( πάνω και πίσω από το καφέ Μπλέ), τραγούδια της Προποντίδας και της Πόλης και ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Με μεράκι και αγάπη για τις πατροπαράδοτες γεύσεις οι κυρίες του συλλόγου μαγειρεύουν με συνταγές των γιαγιάδων. Γιάννης Κατσούλης ούτι-τραγούδι, Χρήστος Μπαρτζόπουλος κανονάκι-τραγούδι, Γιάννης Πούλιος βιολί, Δημήτρης Χατζηδημητρίου  κρουστά, Απόστολος Δήμου πλήκτρα, Κώστας Πετρονικολός μπάσο, Τάσος Γαμβρέλης μπουζούκι.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Ξενιτεμένοι

Ελάτε να γλεντήσουμε, τα βάσανα ν’ αφήσουμε για λίγο να χαθούνε, ελάτε στην παρέα μας κι ακούστε τα ωραία μας. Ελάτε κι όλα τα παιδιά έχουν καρδιά μεγάλη, να πιούμε, να χορέψουμε, λίγο να μπερμπαντέψουμε στου κόσμου αυτό το χάλι, στου κόσμου αυτό το χάλι. Ελάτε κι η παρέα μας έχει καρδιά μεγάλη, να πιούμε να γλεντήσουμε, να πιούμε να μεθύσουμε κι ύστερα, αύριο πάλι, κι ύστερα, αύριο πάλι, κι ύστερα, αύριο πάλι.

 

Πολιτιστικός σύλλογος Κατασκηνωτές

Ρίγανη in da MIX

Πάνι σιακεί αζναβούρ γιατί δε α σι χουρατέψου καν γκαμιά φρα! Στου στεκ τουν κατασκηνουτών θα ‘κουσ’ με Θρακιώτκα κι θα ντιρλικόσ’ με. Στου κάτου κάτου καθένας μι το ζόρι τ’ και κατσίβελος μι το ζουρνάτ.

Σχετικά Άρθρα