slider Ατζέντα Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Σήμερα το βράδυ στις 8.30 η επίσημη έναρξη των γιορτών παλιάς πόλης, δείτε το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις των συλλόγων (συναυλία με την Γλυκερία)

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 :Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως 20:30 Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο

Συναυλία Γλυκερία

Η Γλυκερία μάς καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στη μουσική, για μία μόνο βραδιά ξεχωριστής διασκέδασης.

Ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με αγαπημένα τραγούδια λαϊκά – έντεχνα – παραδοσιακά, καθώς και τις επιτυχίες της σπουδαίας μας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ακολούθησα ένα αστέρι», στο οποίο καινούρια τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με παλαιότερα, που με μια διαφορετική μουσική ματιά, αλλά και τη μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας παίρνουν νέα πνοή.

Πλαισιωμένη από μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. Συμμετέχει ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου.

 

Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης “Χρήστος Παυλίδης”

Ορφέως και Πινδάρου, Παλιά Ξάνθη τηλ. 2541076363

19:00 Εγκαίνια εκθέσεων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα.

 

2ος όροφος

Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου

Έκθεση φωτογραφίας: «Ιερέων και Πατέρων μνήμη. Φωτογραφικά πορτραίτα κεκοιμημένων Ιερέων της Ξάνθης και της περιοχής της».

 

Κεντρική Αίθουσα

Έκθεση του τμήματος κεραμεικής του Αθηνίωνα Κομοτηνής

 

1ος όροφος

Μικρή Αίθουσα 1

Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας Γεωργίας Σαρρή

Μικρή Αίθουσα 2

Έκθεση ζωγραφικής και αντικειμένων από τσόχα Ελμίρας Ευφραιμίδου

 

Αύλειος Χώρος

Καλλιτέχνες εκθέτουν τις δημιουργίες τους.

 

Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης – Στην αυλή με τα χαμάμ

11:00 Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην παλιά πόλη.

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να ζωγραφίσουν στην αυλή με τα χαμάμ. Φοράμε πρόχειρα ρούχα και ζωγραφίζουμε επιφάνειες – τα σκιάδια της αυλής με τα χαμάμ.

Το εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ οργανώνει κάθε χρόνο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής.

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού  – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

15:00 – 19:00 Capoeira – Σεμινάριο Ι

Τo Εργαστήριο Capoeira της ΦΕΞ οργανώνει σεμινάριο Capoeira με τον Mestre Pitbull από το Group Jacobina Arte της Θεσ/νικης, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες εγγραφές στο 2541025421 & Σταυρούλα Ταβουλάρη (professora Pipoca) 6938886605.

Το εργαστήρι capoeira της Φ.Ε.Ξ. ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, είναι κομμάτι του Groupo International Jacobina Arte με ιδρυτή το Mestre Pitbull από την Bahia, Βραζιλία και έχει παρουσία σε 6 χώρες.

Η Capoeira είναι μια μοναδική τέχνη του Βραζιλιάνικου πολιτισμού που συνδυάζει μουσική, χορό, μάχη, ακροβατικά, φιλοσοφία, κουλτούρα και αυτοάμυνα. Είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες εκφράσεις που συναντώνται στο χώρο των πολεμικών τεχνών. Δημιουργήθηκε πριν 400 χρόνια στη Βραζιλία από Αφρικανούς σκλάβους και έκτοτε έχει ακολουθήσει τη φυσική πορεία της εξέλιξης ανάλογα με τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις που αντιμετώπισε στη διαδρομή της.

Οργάνωση: ΦΕΞ, Εργαστήριο Capoeira ΦΕΞ

 

Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης – Στην αυλή με τα χαμάμ

19:00 «Μέλι με… μέλει» για παιδιά και όχι μόνο

Μια φορά κι έναν καιρό,

σ’ έναν τόπο κάπου εδώ,

είχαν όλα πρασινίσει,

είχαν όλα γλυκανθίσει

κι όµορφα μοσχοµυρίσει.

Σας περιμένουμε στην αυλή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της πόλης  μας για να βουτήξουμε μικροί και μεγάλοι στην γλύκα του παραμυθιού με τίτλο “Μέλι με… μέλει” της Ζωής Θεοχάρη, το βιβλίο  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ. Μην σας μέλει αν το μέλι θα φτάσει, η κα. Θεοχάρη έχει σίγουρα μια αγκαλιά γεμάτη  μέλι! Να μην λείψει κανείς!

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Μουσείο.

Οργάνωση: ΦΕΞ, Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, Βιβλιοπωλείο Πυργελή.

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

20:00 Lindy Hop (Swing)

Το Lindy Hop Xanthi – ΦΕΞ ξεκινά για έκτη χρονιά και πάλι μαθήματα στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ! Μπες κι εσύ στο μαγικό κόσμο του swing με ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα στις 20:00 – 21.00 στο Σπίτι Πολιτισμού! Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πάρτυ με την καλύτερη swing μουσική και πολύ χορό!

Εργαστήρι Lindy Hop [Swing]

To Lindy Hop είναι ο χορός στη swing μουσική. Είναι το πρώτο από όλα τα είδη Swing χορού που γνωρίζουμε σήμερα και συνδέεται στενά με την Big Band Swing Music των δεκαετιών 1920 έως 1940…

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ανδρονίκη Τσαγκαράκου, τηλ. 6988085092 & Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, τηλ. 6979951420

Οργάνωση: ΦΕΞ, Εργαστήρι Lindy Hop [Swing]

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

21:00 Φίλοι μ’ καλώς ορίσατε

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, θεωρεί τον εαυτό του θεματοφύλακα του Θρακιώτικου πολιτισμού και γι αυτό δεκαετίες τώρα, υπηρετεί με συνέπεια το θεσμό των Γιορτών της Παλιάς Πόλης. Στην ίδια φιλοσοφία λειτουργεί και το στέκι του, ντόπιες λιχουδιές, θρακιώτικα αποστάγματα, δικοί μας ταλαντούχοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες, επίδοξοι χορευτές, απαιτητικοί επισκέπτες, σμίγουν κάτω από το φως του φεγγαριού δημιουργώντας μια γευστική – μουσικοχορευτική πανδαισία.

Απόψε θα μας καλωσορίσουν με ένα χωρίς φραγμούς ξεφάντωμα, στο γνώριμο πολιτιστικό χώρο του Λημνίου. Όσοι περάσουν από το στέκι των Εβριτών θα έχουν την τύχη να αποζημιωθούν με οργανικούς σκοπούς και γνώριμες μελωδίες, ακούσματα που αγαπήσαμε  και ρυθμούς που όλοι μας χορέψαμε, ιστορίες κατάλληλα διαμορφωμένες που θα μας ξεναγήσουν στον αμύθητο θησαυρό της παράδοσης. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αντλεί το υλικό του από τον πολύμορφο μουσικό Θρακικό χώρο, καθώς και από τον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Μικράς Ασίας κ.α. Το σχήμα που θα μας κρατήσει συντροφιά απαρτίζουν:

Άγγελος Ξανθόπουλος: (Ούτι – τραγούδι), Βασίλης Παπαμιχαήλ: (Κλαρίνο), Γιάννης Κοτσάμπασης: (Ακορντεόν), Νάκης Ξανθόπουλος : (Κρουστά)

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Στέκι Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού Πύργου & Χασιρτζόγλου στο Parking)

Ποντιακή βραδιά με τον Θόδωρο Κοτίδη στη Λύρα και το Τραγούδι.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά με τους Κώστα Ιγγλέζο και Νίκο Λαδιά

Κλαρίνο: Γιώργος Καραλης

 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Θρηίκιος ήχος. Νέα παιδιά με συνείδηση στην παράδοση μας ταξιδεύουν σε μουσικές του τόπου μας!!!

Ηρακλής Ψωμαδόπουλος – γκάιντα

Γιώργος Παπαδόπουλος – κρουστά

Αλέξανδρος Κοκκαλίδης – θρακιώτικη λύρα, τραγούδι

Τάσος Δασκαλόπουλος – λαούτο

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Ο Ανδρέας Μουμτζάκης, ο Αχιλλέας Δεληγιαννίδης με τα υπέροχα φωνητικά της Μαριέττας Σοϊλεμέ,  είναι μεν ένα νεοσύστατο σχετικά σχήμα, πολλά δε υποσχόμενο, με διάθεση για ποιοτικές αναζητήσεις στο χώρο του πενταγράμμου. Ένα είναι σίγουρο, πως όσοι βρεθούν κοντά μας, θα απολαύσουν αυθεντικά ταλέντα και μοναδικό ρεπερτόριο, σε μια έναρξη που θα τους μείνει αξέχαστη.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω από το καφέ Μπλε), παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

Γιάννης Κατσούλης ούτι-τραγούδι, Χρήστος Μπαρτζόπουλος κανονάκι-τραγούδι, Γιάννης Πούλιος βιολί, Δημήτρης Χατζηδημητρίου  κρουστά, Απόστολος Δήμου πλήκτρα, Κώστας Πετρονικολός μπάσο, Τάσος Γαμβρέλης μπουζούκι.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Ξενιτεμένοι

Μουσική βραδιά µε αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με πολλές μεγάλες επιτυχίες. Τραγούδια που αγαπήσαμε ταξιδέψαμε και ονειρευτήκαμε.

 

Πολιτιστικός σύλλογος Κατασκηνωτές

ΤσικναBOOM

Βασικά καλησπέρα σας… Φύγαμε για μια εβδομάδα φανταστική με mainstream μουσικούλες. Όλα είναι εδώ και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατασκηνώσετε με την παρέα σας στο πλέον πολυμορφικό στέκι…#campers #purefun #xanthi #oldtown

 

Σχετικά Άρθρα