slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Οι 7 χρυσοί κανόνες του καλού οδηγού…

 

Δες τους 7 κανόνες που κάθε οδηγός πρέπει να ακολουθεί για να οδηγεί σωστά και με ασφάλεια για αυτόν και τους γύρω του. Εσύ ποιούς από αυτούς ακολουθείς;

Ο μέσος άνθρωπος περνά όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στο αυτοκίνητό του και από την κατάσταση του ιδίου αλλά και του οχήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμού η ασφάλεια κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες. Ακολουθώντας 7 χρυσούς κανόνες αυξάνουμε σε μεγάλο βαθμό την ασφάλειά μας.

Φωτισμός

Η ορθή λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων εξασφαλίζει ασφάλεια στις νυχτερινές μετακινήσεις και κάθε είδους διαδρομές που απαιτούν πολύ καλή ορατότητα. Ελέγξτε τους δείκτες πορείας, τα αλάρμ, τα φώτα των φρένων, τη μικρή και μεγάλη σκάλα των προβολέων και σιγουρευτείτε για τη σωστή τους εστίαση. Μην ξεχνάτε και τους προβολείς ομίχλης (εάν διαθέτει το όχημα).

Λίπανση και υγρά

Είναι απαραίτητο να ελέγχετε συχνά τη στάθμη λαδιού του κινητήρα, καθώς η σωστή λίπανση εξασφαλίζει μακροζωία, ορθή λειτουργία και λιγότερη κατανάλωση. Μην αμελείτε τα υγρά της υδραυλικής υποβοήθησης του τιμονιού, ενώ ακόμα πιο συχνός πρέπει να είναι ο έλεγχος των υγρών φρένων. Τέλος φροντίστε να υπάρχει πάντα υγρό στο σύστημα ψύξης, καθώς και νερό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων.

Ελαστικά

Όπως εμείς δεν περπατάμε με φθαρμένα ή τρύπια υποδήματα, η ίδια ακριβώς αρχή ισχύει και για τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται σε εβδομαδιαία βάση, για να διαπιστωθεί εάν η πίεση είναι η ενδεδειγμένη από τον κατασκευαστή. Αλλάξτε την πίεση ανάλογα με τις συνθήκες μεταφοράς και προστατέψτε με ειδικά προϊόντα τα ελαστικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ζώνη ασφαλείας

Είναι απολύτως απαραίτητο να φορούν ζώνη όλοι μέσα στο αυτοκίνητο και το παράδειγμα δίνει ο οδηγός. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να μπαίνει στο αυτοκίνητό σας εάν δεν είναι διατεθειμένος να φορέσει ζώνη ασφαλείας, είτε κάθεται στο εμπρός κάθισμα, είτε στα πίσω. Είναι πολύ πιθανό η δική σας τάση αυτοχειρίας να στερήσει τη ζωή και σε όσους τη φορούν.

Παιδιά

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών πρέπει απαραίτητα να μετακινούνται με ειδικά καθίσματα (στην αγορά υπάρχουν για κάθε ηλικία) φορώντας ζώνη. Αποθαρρύνετε τις μητέρες που μεταφέρουν παιδί στην αγκαλιά τους, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα σώσουν το παιδί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιδί θα χτυπήσει άσχημα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οδηγός

Η οδήγηση είναι ευθύνη και απαιτεί ευσυνείδητα άτομα. Ο οδηγός δεν φέρει μόνο την ευθύνη διατήρησης της δικής του ζωής αλλά και της ζωής των άλλων επιβατών. Πρόκειται για σοβαρή υπόθεση που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Τουτέστιν φυσιολογική ποσότητα φαγητού πριν την οδήγηση, ξεκούραση και αποφυγή διά ροπάλου κατανάλωσης αλκοόλ και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών. Οδήγηση πάντα με ταχύτητα μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, εγρήγορση και μέριμνα προς τους άλλους κινούμενους επί των οδών, συμπληρώνουν τα βασικά χαρακτηριστικά του ευσυνείδητου πολίτη και οδηγού.

Συνοδηγός

Ο ρόλος του συνοδηγού είναι τουλάχιστον υποβαθμισμένος. Ένας καλός συνοδηγός είναι σε εγρήγορση παρόμοια με την αντίστοιχη του οδηγού, «σκανάροντας» το δρόμο με μεγαλύτερη άνεση, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ασφάλειας. Αποφύγετε νευρωτικά άτομα για συνοδηγούς, πολυλογάδες (κάθε φύλου) και όσους παρά τη θέληση του οδηγού εμπλέκονται στον τρόπο οδήγησης.

 

Λοιπόν τελευταία συμβουλή: Γέμισε τώρα το αυτοκίνητό σου με την νέα αμόλυβδη BEST 95 από το πρατήριο AVIN Χαραλαμπίδης στο τέρμα της 28 ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη…. Έτσι θα έχετε εξασφαλισμένη ποιότητα και ποσότητα στην καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Με υπογραφή και εγγύηση από τον ένα και μοναδικό Χαραλαμπίδη της Ξάνθης που μας «προσέχει» από το 1985.

Σχετικά Άρθρα