slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Η διήμερη περιοδεία στους νομούς Καβάλας και Δράμας, του Μητσοτάκη (φωτογραφίες)

Διήμερη περιοδεία σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα, πραγματοποίησε στις 26 και 27 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκη, τοπικούς Βουλευτές και στελέχη του Κόμματος.

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της περιοχής, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη της παράταξής. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, συζήτηση με ψαράδες στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, επίσκεψη στον Πρίνο στη Θάσο και στο χωριό Καζαβίτη, επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες, συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς του ν. Καβάλας, με το ΔΣ ΑΜΕΑ Καβάλας, με τη Δημοτική αρχή Καβάλας, καθώς και στελέχη των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ. Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις Δημοτικές αρχές Παγγαίου και Δράμας, επισκέψεις στους Φιλίππους και, εν συνεχεία, σε καινοτόμες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Δράμας, καθώς και σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δράμας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Εστιάζω τη συζήτηση και τις παρεμβάσεις μου στα ζητήματα της ανάπτυξης, … Από εκεί, τελικά, θα κριθούμε όλοι. Και η ανάπτυξη δεν έρχεται με μεγάλα λόγια και με ψεύτικες υποσχέσεις. Έρχεται μέσα από μια συγκεκριμένη πολιτική, η οποία θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα μειώσει τους φόρους και θα επιτρέψει σε κάθε περιοχή να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. … Η χώρα έχει μία υποχρέωση: Να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στις περιβαλλοντικές οδηγίες και στην περιβαλλοντική νομοθεσία. … Για εμάς ο πρωτογενής τομέας και η αλιεία ειδικά, είναι πρώτης προτεραιότητας… Η σημερινή Κυβέρνηση, μέσα από την πολιτική της στη φορολογία και το ασφαλιστικό, τιμωρεί την παραγωγική Ελλάδα. Όσο πιο πολύ δουλεύεις, όσο περισσότερο παράγεις, τόσο περισσότερους φόρους και τόσο περισσότερες εισφορές πληρώνεις…. Και όσο αυξάνουμε τους φόρους και τις εισφορές, τόσο ενθαρρύνουμε και την φοροαποφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους, ξεκινώντας με τους φόρους στις επιχειρήσεις, από το 29% στο 20% εντός μιας διετίας…».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «ο Πρόεδρος μας και όλα τα στελέχη δεν εφησυχάζουμε, δεν σταματάμε. Επισκεπτόμαστε κάθε σημείο της χώρας μας, ενεργοποιούμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, συζητάμε με όλους τους φορείς, αφουγκραζόμαστε τους πολίτες και προτείνουμε λύσεις. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους πολίτες, τους παραγωγούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Συζητά με την Ελλάδα που αγωνίζεται, που ονειρεύεται, που μοχθεί και παράγει».

Σχετικά Άρθρα