slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ευχάριστα νέα για τον άστεγο Γιώργο που κοιμάται στο παρκάκι του Φόρου | γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε στην xanthinews.gr την περίπτωση του άστεγου ο οποίος περιφέρεται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Φόρου στην έξοδο της πόλης προς Καβάλα. Και το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος της Ξάνθης ήταν μεγάλο αφού πολλοί τον επισκέφτηκαν και του έδωσαν ρούχα αλλά και τροφή. Βέβαια ο Γιώργος όπως είναι το μικρό του όνομα συνεχίζει όλη την ημέρα να είναι στους δρόμους κυρίως εκεί στο ξενοδοχείο Νέστος ή έξω από τον Βασιλόπουλο και επιστρέφει στο παρκάκι του Φόρου και στο περίπτερο για ύπνο…

Ως οφείλαμε επικοινωνήσαμε και γνωστοποιήσαμε το πρόβλημα και στις υπηρεσίες της περιφέρειας και στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη ζητώντας τον γρήγορα να επιληφθεί του θέματος. Όντως μια κοινωνική λειτουργός της υπηρεσίας έκανε επαφή μαζί του και τουλάχιστον εξασφάλισε το φαγητό του από την τράπεζα της αγάπης ενώ γίνεται και προσπάθεια να φιλοξενηθεί προσωρινά σε μια δομή της Περιφέρειας.

Ο Γιώργος βρέθηκε στον δρόμο από ανάγκη, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, τόσο υγείας όσο και οικογενειακά. (Η επόμενη κίνηση είναι να φιλοξενηθεί σε μια μόνιμη δομή αλλά για αυτό θα χρειαστεί χρόνος…).

 

σ.ε. Μένουμε κοντά στο πρόβλημα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα