slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Με τεραστία επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη μέρα του 3ου Πανελλήνιου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Άβατο Ξάνθης… η συνέχεια σήμερα το βράδυ (52 φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ένα πραγματικά μεγάλο γεγονός πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου στον δήμο Τοπείρου στο Άβατο με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου Αβάτου. Πάνω από 500 παιδιά από όλη την Ελλάδα χτες Σάββατο και σήμερα Κυριακή χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.

Ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος Αβάτου άψογος σε όλα πραγματοποιεί αυτό το φεστιβάλ με απόλυτη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή κόσμου. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο η πρόεδρος Ματούλα Βουλγαράκη μαζί με το ΔΣ του συλλόγου αλλά και πολλούς εθελοντές από το χωριό που δούλεψαν επί μέρες τώρα για την προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Η πρώτη Μέρα του 3ου Πανελλήνιου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Άβατο Ξάνθης τελείωσε με μεγάλη επιτυχία και με πάνω από 2000 θεατές που χειροκρότησαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους!!!! Η προσέλευση του κόσμου πέρασε κάθε προσδοκία. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αρτοκλασία από τον μητροπολίτη μας στην εκκλησία του χωριού, ακολούθησε παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων στον κεντρικό δρόμο και στην συνέχεια άρχισαν οι χοροί παρουσία και του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου.

Σήμερα το πρόγραμμα ξεκινά στις 7 το βράδυ… πάρτε μια πρώτη γεύση από την πρώτη μέρα

Σχετικά Άρθρα