Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Δες γιατί πρέπει να κάνεις καθαρισμό- συντήρηση στον κλιματισμό του αυτοκινήτου σου τώρα το καλοκαίρι (οδηγίες από το WASH PARK Μπουρμπουλήθρες)

Ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο τώρα το καλοκαίρι είναι άκρως απαραίτητος, ενώ πλέον όλα τα αυτοκίνητα από τις αρχικές τους εκδόσεις (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) εφοδιάζονται είτε με το πιο απλό air condition είτε με τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό στις πιο ακριβές εκδόσεις. Ωστόσο, για να λειτουργεί σωστά αλλά και για να γίνεται ορθή χρήση πρέπει να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες, τους οποίους αναλύουμε παρακάτω:

Σωστή συντήρηση κλιματιστικού

Μία φορά το χρόνο (ή ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) θα πρέπει να γίνεται καθαρισμός του κλιματιστικού, έλεγχος καλής λειτουργίας και αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας αλλά και απολύμανση των αεραγωγών όπου ζουν και αναπτύσσονται βακτήρια και μικροοργανισμοί που δεν τους αντιλαμβανόμαστε!!! Για την καλύτερη δυνατή συντήρηση καλό είναι ο κλιματισμός να λειτουργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το χειμώνα, έτσι ώστε να λιπαίνονται οι τσιμούχες του συστήματος και να μην ξεραίνονται και κατόπιν να τρυπάνε. Παράλληλα το φίλτρο του κλιματισμού καμπίνας θα πρέπει να αφαιρείται και να καθαρίζεται έστω δύο φορές τον χρόνο. Συνίσταται η χρήση σπρέι απολύμανσης για την εξαφάνιση των μικροοργανισμών και των δυσάρεστων οσμών.

Δε βάζουμε σε λειτουργία τον κλιματισμό πριν ανάψει ο κινητήρας, ενώ λίγο πριν θέσουμε εκτός λειτουργίας τον κινητήρα σβήνουμε τον κλιματισμό, αυξάνοντας έτσι τη μακροζωία του συμπιεστή.

Η χρήση του κλιματισμού μειώνει την απόδοση του κινητήρα γιατί αντλεί σημαντική ενέργεια με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να επιταχύνει σε πιο αργούς ρυθμούς και ο κινητήρας να καταναλώνει περισσότερο καύσιμο. Κάτι που γίνεται περισσότερο αισθητό σε χαμηλής ισχύος μηχανικά σύνολα.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να κλείσετε ραντεβού για να καθαρίσετε- απολυμάνετε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σας και τους αεραγωγούς του μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα WASH PARK Μπουρμπουλήθρες στην Τριαντ. Μιχαηλίδη 26 στην Ξάνθη. Τηλ. 2541072596.

Σχετικά Άρθρα