ΠολιτισμόςΤελευταία Νέα

Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα των γιορτών νεολαίας του Δήμου Ξάνθης. Δείτε το πρόγραμμα…

Η νεολαία της Ξάνθης, η πηγή ελπίδας και δύναμης αυτού του τόπου, μέσα από τις γιορτές νεολαίας του Δήμου Ξάνθης και τον πολιτισμό, που αποτελεί το πλέον ασφαλές μονοπάτι υπέρβασης κάθε δυσκολίας, εκφράζει για ακόμη μια φορά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της.

Οι νέοι και οι νέες, αυτά τα παιδιά που δίνουν ζωή και ρυθμό στην πόλη μας κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, ανα­δεικνύουν το δυναμισμό τους και τις αξίες τους χαρίζοντας σε όλους μας όμορφες πινελιές δροσιάς και ελπίδας. Δίνουν και πάλι το δικό τους μοναδικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, πλημμυρίζοντας με μουσικές νότες την καθημερινότητά μας.

Είναι τα παιδιά μας που στηρίζουν την πόλη, το τόπο και τις παραδόσεις, που γνωρίζουν καλά ότι ο πολιτισμός είναι δημιουργία και έκφραση συναισθημάτων. Αυτά τα παιδιά που παρά τις δυσκολίες των καιρών κάνουν όνειρα, έχουν την ικανότητα, αλλά και τις αντοχές για να δημιουργήσουν ένα ελπιδοφόρο και άκρως ανθρώπινο μέλλον.

Η Ξάνθη εμπιστεύεται και αγκαλιάζει, το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία της και στηρίζει έμπρακτα την κάθε προσπάθεια έκφρασής της.

Ας είμαστε όλοι παρόντες σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, σε αυτή την ετήσια συνάντηση και ας απολαύσουμε την ζωντάνια, την ομορφιά και την αθωότητα που τα νιάτα φέρνουν.

Από τις νέες και τους νέους μας αντλούμε όλοι δυνάμεις κι αισιοδοξούμε για το αύριο.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με μεγάλη χαρά είναι για ακόμη μία χρονιά αρωγός του πιο αισιόδοξου θεσμού, των Γιορτών Νεολαίας. Στο τέλος της άνοιξης και με την αρχή του καλοκαιριού η μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας παρουσιά­ζει τα δικά της άνθη και καρπούς. Η καλλιτεχνική δημιουργία, η επιστήμη, η έκφραση γίνονται τα στολίδια της πόλης, που τολμά να οραματίζεται μέσα από τα μάτια των νέων ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Η ματιά αυτή έχει πολλά να μας πει, να μας διδάξει και της οφείλουμε την αμέριστη προσοχή και συμπαράσταση. Με αυτή την αισιόδοξη και δυναμική προοπτική έχουμε τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε τη δημιουργία με όρους αθωότητας.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού

Δήμου Ξάνθης

Πασχάλης Λύρατζης

Κατεβάστε από εδώ το πρόγραμμα ΓΙΟΡΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2017

Σχετικά Άρθρα