Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Έτσι θα επιλέξεις το κατάλληλο άθλημα για το παιδί σου

Η άσκηση και γενικά ο αθλητισμός είναι σημαντικός για ένα παιδί σε πολλές βαθμίδες. Εκτός του ότι διαμορφώνει ένα ωραίο κορμί, κάνει το παιδί να είναι πιο κοινωνικό, πιο πειθαρχημένο και να αναλαμβάνει ευθύνες από μικρό στη ζωή του. Μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να μάθουν πώς να γίνονται μέλη σε μια ομάδα, να συνεργάζονται με τους συμπαίκτες και τους συναθλητές τους και φυσικά να σέβονται τους προπονητές τους.

 

Ποιο είναι το κατάλληλο άθλημα για το παιδί μου;

Πριν εντάξουμε το παιδί σε κάποιο άθλημα πρέπει πρώτα να σκεφτούμε τι είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά του, αν είναι κλειστό ή ανοιχτό παιδί, αν του αρέσουν τα ομαδικά παιχνίδια ή αν προτιμάει να παίζει μόνο του. Ακόμα είναι βασικό να προσέξουμε αν είναι ώριμο και έτοιμο να ξεκινήσει κάποιο άθλημα ή όχι.

 

Για παράδειγμα, παιδιά ηλικίας 3 ετών, είναι πολύ μικρά για αθλήματα καθώς κάνουν υπερπροσπάθεια να τα καταφέρουν και να αντεπεξέλθουν. Τα παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, που μπορούν ταυτόχρονα να τρέξουν και να σκεφτούν, έχουν άριστο συντονισμό. Αυτά τα παιδιά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν κάποιο άθλημα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις κλπ. Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θέλει το παιδί να κάνει. Μην κάνετε το λάθος και το πιέσετε. Αφήστε το να επιλέξει μόνο του.

 

Τα παιδιά από 6 ετών και άνω θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν αθλήματα όπως κολύμβηση ή κλασικό αθλητισμό.

Σχετικά Άρθρα