ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Μαθητές του 4 ου Δημοτικού δώρισαν το χρηματικό έπαθλό τους, από μαθητικό διαγωνισμό, στο ψυχολογικό κέντρο… (μπράβο και στα παιδιά και στους δασκάλους τους)

Απίστευτη δουλειά γίνεται από τους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης… δείτε τα παρακάτω βίντεο και την συμμετοχή των μαθητών σε αυτό και θα εκπλαγείτε από το επίπεδο τόσο της δουλειάς όσο και της συμμετοχής των παιδιών. Έτσι θα πρέπει να είναι όλα τα σχολεία μας…

Το Γ2 τμήμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης λοιπόν με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Μήτρου Μαρίνα πήρε μέρος σε δύο Πανελλήνιου διαγωνισμούς όπου και διακρίθηκε. Συγκεκριμένα:

1) Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “ένα μήλο την ημέρα…το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία ψηφιακού βίντεο ανάμεσα σε 4.500 έργα και συμμετοχή 10.000 μαθητών από όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές έγραψαν ένα τραγούδι και κατόπιν δημιούργησαν ένα βίντεο κλιπ με τη βοήθεια του ξανθιώτη σκηνοθέτη Σταύρου Θεοχάρους. Τη μουσική έγραψε ο Παυλιδης Γεώργιος, δάσκαλος και μουσικός του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου Δράμας. Η βράβευση των μαθητών και εκπαιδευτικών έγινε στις 7 Απριλίου 2017 στην Αθήνα , στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Παιδείας, παρουσία και του υπουργού. Το χρηματικό έπαθλο (δωροεπιταγή 100€) οι μαθητές αποφάσισαν να το δωρίσουν στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης.

2) Το ίδιο τμήμα πήρε μέρος στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους ,υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, με την δημιουργία της ταινίας “Η χαρά της ζωής” όπου και βραβεύτηκε ανάμεσα σε 270 μαθητικές ταινίες από Ελλάδα, Κύπρο και σχολεία της ομογένειας.Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι μαθητές και η ταινία έχει ως θέμα ένα μικρό κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα , που όμως βλέπει τη ζωή με χαρά και αισιοδοξία. Την σκηνοθεσία της ταινίας επιμελήθηκε πάλι ο Σταύρος Θεοχάρους, το σενάριο οι εκπαιδευτικοί Μήτρου Μαρίνα και Γιώργος Παυλίδης και τη μουσική της ταινίας ο Γιώργος Παυλίδης. Η βράβευση της ταινίας θα γίνει στις 25 Μαιου στην Αθήνα , στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”.

Ακολουθούν τα απίστευτα βίντεο (για επίπεδο δημοτικού σχολείου) καθώς και φωτογραφίες από τη βράβευση του “μήλου”.


Σχετικά Άρθρα