ΑτζένταΤελευταία Νέα

Προβολή του ντοκιμαντέρ ”AsiaQuest: Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο” στην Ξάνθη (δείτε το treiler)

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών ”Η Γέφυρα” σας καλεί όλους την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 20.00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, Αρχοντικό Χατζηδάκι, Ελ. Βενιζέλου 15, για την προβολή του ντοκιμαντέρ ‘’AsiaQuest: Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο’’.

Θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και Θεοδώρα Μπίτση, οι οποίοι μετά από ένα απίστευτο 6μηνο οδοιπορικό στην Αφρική, αποφάσισαν να διασχίσουν και την Ασία σε 6 μήνες! Ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα, τα τελευταία 4 χρόνια κάνουν πολύμηνα οδοιπορικά σε όλον τον κόσμο με το σακίδιο και τη σκηνή τους, οργανώνοντας ανθρωπιστικά πρότζεκτ προσφέροντας αγάπη και χαμόγελα!

Έχοντας χτίσει σχολικές αίθουσες σε Κένυα, Καμπότζη και Βιετνάμ, πηγάδι στο Σουδάν αλλά και θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, παιδιά συνέχισαν το εθελοντικό τους έργο και στην Ελλάδα με το project Wheeling2help, όπου πέρυσι ποδηλάτισαν 2.500χμ από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα συγκεντρώνοντας 15,654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας και φέτος ποδηλάτισαν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης συγκεντρώνοντας χρήματα για να αγοράσουν 100 αναπηρικά αμαξίδια!

Το AsiaQuest είναι ένα ξεχωριστό 6μηνο οδοιπορικό από το Νέο Δελχί στην Ινδία μέχρι το Πεκίνο στην Κίνα, εξερευνώντας 11 υπέροχες χώρες με την Ασιατική κουλτούρα να είναι άκρως απολαυστική! Σαγηνευτικά τοπία, μεγαλοπρεπείς ναοί, εξωτικές αγορές, παραδοσιακοί χοροί, έντονες γεύσεις και φυσικά μοναδικοί άνθρωποι, οι οποίοι κάνανε το ταξίδι αυτό ξεχωριστό!

Βέβαια και πάλι, κύριος σκοπός ήταν η προσφορά σε τοπικές κοινότητες όπου υπάρχει ανάγκη. Έτσι, με χρήματα που μάζεψαν από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να χτίσουν ένα θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, αλλά και σχολικές αίθουσες σε Καμπότζη και Βιετνάμ!

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα σας καθηλώσει κάνοντας όλοι μαζί ένα υπέροχο ταξίδι από το εγώ στο εμείς! Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς Ελπιδοφόρο και Θεοδώρα.

Για όποιον θέλει να στηρίξει την προσπάθειά τους, το dvd διατίθεται στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

Σας περιμένουμε όλους!

Διάρκεια 68’

Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα