Καρναβάλι ΞάνθηςΤελευταία Νέα

Αναγκαία η προστασία του θεσμού του Καρναβαλιού. Ορθή η παρέμβαση Δημαρχόπουλου στον Οικονομικό έφορο για «ανοχή» απέναντι στους Συλλόγους

Συνάντηση με τον Οικονομικό Έφορο Ξάνθης κ. Επαμεινώνδα Αδαμακόπουλο είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017. Η συζήτηση περιστράφηκε στους δύο κορυφαίους θεσμούς για την Ξάνθη, τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές- Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι σύλλογοι της Ξάνθης οι οποίοι αποτελούν ζωτικό πνεύμονα των θεσμοθετημένων εκδηλώσεων. Η συμβολή τους στην προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής είναι μοναδική, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης του τόπου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων διέπεται από διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης για την Ξάνθη και όχι από το κίνητρο της επιχειρηματικότητας. Κοινή πεποίθηση, η στήριξη των θεσμών και των συλλόγων για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και η συνεργασία σε πνεύμα κατανόησης για την εξεύρεση λύσεων.

 

σ.ε. Προφανώς ο Δήμαρχος μετά από συζητήσεις και τα όσα έγιναν στην περίοδο των Γιορτών Παλιάς Πόλης λίγους μήνες πριν θέλησε να αποφύγει την επανάληψη των παραπόνων και πέρασε ένα βήμα μπροστά. Αφού ζήτησε από τους συλλόγους να εφαρμόζουν την νομιμότητα πήγε και στον έφορο για να ζητήσει την «χαλαρότητα» των υπηρεσιών ειδικά όσο αφορά την διάθεση των στολών… βέβαια όπως μαθαίνω και οι σύλλογοι αρκετοί έχουν «ανοικτές» υποθέσεις οι οποίες όμως οφείλονται στον ερασιτεχνικό τρόπο που είναι στημένοι… Σε κάθε περίπτωση η παρέμβαση του Δημάρχου και επιβεβλημένη ήταν και σε ορθή κατεύθυνση…

 

sofias-geyseiss

thaggopoylos-new

tsiakirogloy

my-cosmima

paradosiako-telhs

auto-goup

makrh-ksenes-gloses
riverland560

biosleep

tech place κατασκευη ιστοσελιδων ηλεκτρονικων καταστηματων eshop

material2

moymtzakhs

pantazidis-560_250_banner

posidon2

Σχετικά Άρθρα