ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

«Κανένα Λαϊκό Σπίτι Χωρίς Ηλεκτρικό Ρεύμα» έλεγε και ο  Σύριζα αλλά το παιδάκι χαροπαλεύει…

Το περιστατικό με το μικρό παιδί που τραυματίσθηκε από τη φωτιά που πήρε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας, το οποίο φωτίζονταν με κερί, επειδή η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα από το 2013 λόγω αδυναμίας να πληρώσει το λογαριασμό η φτωχή οικογένεια, δείχνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν φέρει χιλιάδες οικογένειες ανέργων, φτωχών βιοπαλαιστών, η βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές τόσο των προηγούμενων, όσο και της σημερινής κυβέρνησης.

Τα όσα έλεγαν προεκλογικά για στήριξη των ανέργων και φτωχών, αποδείχτηκαν ψεύτικες υποσχέσεις για να υφαρπάξουν τις λαϊκές ψήφους. Η πραγματικότητα ήταν και γίνεται καθημερινά όλο και χειρότερη για χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες, λόγω της ανεργίας, της περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, την άγρια φοροληστεία, την ίδια ώρα που στο μεγάλο κεφάλαιο δίνεται πλουσιοπάροχη στήριξη από κυβέρνηση και ΕΕ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης απαιτεί να μην κόβεται το ρεύμα σε κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι, επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας. Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 50% για τους ανέργους και κατά 30% στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Για το λαό, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες ακόμα και σ’ αυτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Καλούμε όλους όσους υποφέρουν απ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, όσους τους έχουν κόψει το ρεύμα, να συσπειρωθούν στα σωματεία και στη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, στον αγώνα για να επιβάλουμε τα παραπάνω αιτήματα. Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Καλούμε επίσης να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα του μικρού παιδιού, που συνελήφθη για αμέλεια και να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στο σπίτι της.

Η λαϊκή επιτροπή Ξάνθης ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΜΑΣ ΣΫΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σχετικά Άρθρα